Šest devojaka se javilo policiji: Saslušan osumnjičeni za polno uznemiravanje - prilazio im sa leđa i dodirivao ih

28.04.2023

10:44

0

Autor: M. B.

Policija sumnja da postoji još oštećenih i poziva građane da se jave na broj telefona 011/3239-731 ili u najbližu policijsku stanicu

Šest devojaka se javilo policiji: Saslušan osumnjičeni za polno uznemiravanje - prilazio im sa leđa i dodirivao ih
N. P. - Copyright Foto: MUP

N. P. (22), koji se sumnjiči da je spopadao više devojka u Beogradu, saslušan je danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

On se sumnjiči da je u periodu od meseca januara 2023. godine sve do hapšenja u sredu, u noćnim časovima, na različitim lokacijama u Beogradu, sa leđa prilazio devojkama i polno ih uznemiravao, te je podnetom krivičnom prijavom do sada obuhvaćeno šest oštećenih devojaka.

Sumnjiči se da je izvršio više krivični dela nedozvoljene polne radnje.

- Okrivljeni N.P. je saslušan dana 28.04.2023. godine pred postupajućim zamenikom javnog tužioca, kojom prilikom nije iznosio odbranu, već je iskoristio zakonsko pravo da ništa ne izjavi, nakon čega je tužilaštvo predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor prema okrivljenom u trajanju od 30 dana obzirom da osobite okolnosti ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaju da će u dokaznom postupku ispitati oštećene i svedoke, narediti neuropsihijatrijsko veštačenje okrivljenog, eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti druge dokazne radnje, a naročito proveriti da li ima još oštećenih ovim krivičnim delom, u kom cilju tužilaštvo podseća da je MUP RS objavio fotografiju N.P. i uputio poziv građanima da ukoliko prepoznaju okrivljenog kao izvršioca krivičnog dela učinjenog na njihovu štetu prijave krivično delo.

- U vezi sa navedenim, tužilaštvo apeluje na građane da u ovim i sličnim situacijama, a naročito u odnosu na izvršenje krivičnog dela Nasilje u porodici, prijave izvršenje krivičnog dela i učinioca policiji ili tužilaštvu - navode iz tužilaštva.

Uhvatio je za vrat i stavio ruku na usta

N. P. uhapšen je u sredu zbog sumnje da je na Brankovom mostu dodirivao po intimnim delovima tela devojku (19). 

Prema pisanju medija, devojka je ispričala da je u nedelju oko 5 sati ujutru prelazila most kada ju je sa leđa napao mladić. Prema njenim rečima, on ju je uhvatio za vrat, stavio ruku na usta i počeo da dodiruje po intimnim delovima tela, a ona je uspela da ga udari i ugrize za ruku.

Novosti su navele da je dva dana pre devojke na Brankovom mostu napadnuta devojka na Karaburmi i da se sumnja da je i ona žrtva N. P.

Napad se dogodio 21. aprila oko 22 sata autobuskoj stanici "Tri bika".

- Napadnuta devojka je objasnila da je mladić starosti oko 20 do 25 godina napao kada je izašla iz autobusa. Rekla je da joj je prišao, stavio neku maramicu na usta i da je počeo da je dodiruje po intimnim delovima tela. Srećom uspela je da se izbori sa njim i da pobegne. Slučaj je odmah prijavila policiji - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Policija sumnja da postoji još oštećenih i poziva građane da se jave na broj telefona 011/3239-731 ili u najbližu policijsku stanicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike