Odložen početak suđenja profesoru sa Arhitektonskog fakulteta: Optužen za polno uznemiravanje studentkinja!

23.11.2022

14:56

0

Autor: 24sedam

Optuženi Parežanin je 25. avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta

Odložen početak suđenja profesoru sa Arhitektonskog fakulteta: Optužen za polno uznemiravanje studentkinja!
Ilustracija - Copyright Printscreen/Google Maps Pixabay

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za 13. januar sledeće godine odložen početak suđenja profesoru Arhitektonskog fakulteta Vladimiru Parežaninu, povodom optužbi da je polno uznemiravao studentkinje.

Suđenje je odloženo zbog izostanka branioca okrivljenog koji je imao drugo suđenje van Beograda, a advokat koji je došao po zameničkom punomoćju nije stigao da se spremi za današnje suđenje.

Optuženi negodovao što ga snimaju

Pred početak suđenja, Parežanin je negodovao što ga kamera snima, pa je izvadio telefon i počeo da snima novinara i snimatelja, nakon čega mu je sudska straža objasnila da po zakonu nema pravo to da radi.

Parežanin je nekoliko puta fotografisao novinara i snimatelja, zbog čega mu je sudska straža naredila da obriše slike, što je i uradio.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da Parežaninu izrekne uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine.

Polno uznemiravao više studentkinja

Optužni predlogom profesoru je stavljeno na teret da je od novembra 2021. godine godine do 20. maja ove godine polno uznemiravaj oštećene A.T. i M.D. na taj način što je primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih.

Optuženi Parežanin je 25. avgusta na saslušanju u tužilaštvu negirao da je polno uznemiravao studentkinje tog fakulteta.

On se tereti za dva krivična dela polno uznemiravanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike