Majka dečaka koji je umro u mukama od opekotina nije došla na suđenje: Baba menjala iskaz, otac bio u zatvoru!

04.04.2023

11:04

0

Autor: Lj.K.

Trogodišnji G. S. preminuo je 28. januara pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima

Majka dečaka koji je umro u mukama od opekotina nije došla na suđenje: Baba menjala iskaz, otac bio u zatvoru!
Dečaka sahranio deda - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Tamara S. (32). majka troodišnjeg dečaka koji je preminuo od opektoina izazvanih vrelom vodom, nije se danas pojavila na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu, gde joj se sudi zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza. Njena majka D. T. tereti se za nepružanje pomoći, a krivična prijava protiv nje je podneta u redovnom postupku.

Advokat okrivljene i dečakov otac, koji je u ovom slučaju oštećeno lice, takođe nisu došli na ročište, s tim što je rečeno da ocu dečaka nije uručen poziv, dok za Tamaru S. i njenog advokata nema dokaza da su uredno pozvani na sud.

Trogodišnji G. S. preminuo je nakon što je 28. januara prošle godine, pod još nerazjašnjenim okolnostima, zadobio opekotine vrelom vodom, a majka ga nije odvela u zdravstvenu ustanovu kako bi dobio pomoć.

24sedam/Maja Kostić
Roditelji preminulog dečaka

Majka ga je namazala kremom protiv opekotina i stavila ga da spava, ali je pred zoru 29. januara shvatila da dečak ne diše i onda pozvala Hitnu pomoć.

Baka D. T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je ona oblačila petogodišnju unuku, a Tamara S. hranila šestomesečnu bebu. Kasnije je promenila iskaz i rekla da u momentu kada se dečak opekao ni ona ni majka dečaka Tamara S. (32) nisu bile u stanu, već je sa dečakom navodno bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina. Ovo je, navodno, potvrdila i devojčica.

24sedam/Maja Kostić
Kuća u kojoj se desila tragedija

Obdukcija je pokazala da je dečak imao opekotine na čak 90 odsto površine tela, usled kojih je preminuo.

Tamara S. je u martu puštena da se brani sa slobode. U aprilu je obavljeno njeno prvo psihijatrijsko veštačenje kojim je bilo utvrđeno da je privremeno nesposobna da prati suđenje. Na narednom veštačenju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokazalo se da je ipak sposobna da prati suđenje.

U vreme tragedije, dečakov otac bio je u zatvoru.

Sledeće ročište zakazano je za 11. maj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike