Hapšenja zbog neplaćene nafte: Trojici stavljene lisice jer su oštetili vlasnike firmi iz Krupnja, Starčeva i Valjeva

19.04.2023

16:24

0

Autor: 24sedam

Prevarom su, kako se sumnja, pribavili sebi 11 miliona dinara

Hapšenja zbog neplaćene nafte: Trojici stavljene lisice jer su oštetili vlasnike firmi iz Krupnja, Starčeva i Valjeva
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsila tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesettrogodišnji muškarac za kojim se ntenzivno traga.

Uhapšeni su G. Ć. (70), odgovorno lice privrednih društava "STIX" DOO Varvarin i "Radović energy" DOO Beograd, a kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u privrednom društvu "DMS Pasta" DOO Beograd, S. N. (75), kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u PD "STIX" DOO Varvarin, i D. K. (69), odgovorno lice PD "DMS Pasta" DOO Beograd.

Sumnja se da su oni, tokom 2021. godine, doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovorno lice jedne samostalne trgovinske radnje iz Valjeva ,da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili.

Na taj način su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 11 miliona dinara. Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike