"Moja deca su sada na nekom boljem mestu, u raju i molim se za njih": Otac četvoro stradalih mališana u Novom Pazaru probudio se iz kome!

17.04.2023

19:23

0

"Hvala svima koji su mi donirali kožu!, pored ostalog napisao na društvenim mrežama Abdul

"Moja deca su sada na nekom boljem mestu, u raju i molim se za njih": Otac četvoro stradalih mališana u Novom Pazaru probudio se iz kome!
Stravičan požar u kome je stradalo četvoro dece u Novom Pazaru - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Egipatski državljanin, Abdul iz Novog Pazara, koji je u stravičnom požaru u tom gradu 5. marta izgubio četvoro dece, kako 24sedam saznaje, izašao je sa intenzivne nege u bolnici i polako se oporavlja posle više operacija transplantacije kože. On je sada stabilno i više nije na intenzivnoj nezi, već u običnoj sobi u bolnici. Abdul je tek pre desetak dana saznao da su mu u požaru stradala deca, sve do tada nije bio svestan, jer je bio u komi.

- Izgleda mirno i smireno, trudi se da prihvati to, zna da je učinio sve da ih spasi - ispričao je za medije Eslam, brat povređenog Abdula, koji bi uskoro trebalo da izađe iz bolnice.

On zajedno sa suprugom traži apartman u kojem će živeti i nadaju se novom početku. Sam Abdul oglasio se na društvenim mrežama.

"Hvala svima koji su pitali i brinuli za mene. Mnogo se bolje osećam. Hvala svima koji su mi donirali kožu. Moja deca su sada na nekom boljem mestu, u raju i molim se za njih", napisao je Abdul na društvenim mrežama.

On zahvaljuje Bogu, jer se oporavio i priča kroz kakav je bolan proces prošao i nada se da niko ne mora da prolazi kroz to. Zamolio je i sve da se mole da njegova žena Amra bude bolje, jer je u lošem mentalnom stanju, posle strašne tragedije.

Jeziv požar, da podsetimo, dogodio se 5. marta u jutarnjim časovima u stambenoj zgradi u Novom Pazaru. U stravičnom požaru nastradalo je četvoro dece uzrasta od šest meseci do pet godina, a otac Abdul je bio teško povređen. Majka dece Amra je tada zadobila lakše povrede, a naknadno se saznalo da je trudna.

Očevici su ispričali da je Abdul živ goreo, dok je pokušavao da spase svoju decu. On je preko terase pokušao da uđe u sobu, gde su mu bila deca, ali nije uspeo da otvori vrata.

Supružnici Abdul i Amra upoznali su se preko interneta, a ubrzo su se i zaljubili. Živeli su u Kairu, a onda su se nakon par meseci vratili u Srbiju, kako bi Amra završila studije medicine. Dobila je prvo dete dečaka Zaina, zatim su se ponovo vratili u Kairo, a kasnije su opet morali da se vrate u Srbiju. Stalno su bili na relaciji Egipat-Srbija zbog Amrinih studija medicine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike