Nema strašnije! Potresne scene na sahrani četvoro mališana stradalih u požaru u Novom Pazaru

06.03.2023

18:58

0

Autor: M. Vu.

U požaru koji je izbio juče u stanu u Novom Pazaru stradala su deca uzrasta od četiri meseca do četiri i po godine

Nema strašnije! Potresne scene na sahrani četvoro mališana stradalih u požaru u Novom Pazaru
Zgrada u kojoj se dogodila velika tragedija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Četvoro mališana sahranjeno je danas na novopazarskom groblju Gazilar. U požaru koji je izbio juče u stanu u Novom Pazaru stradala su deca uzrasta od četiri meseca do četiri i po godine, a njihovi roditelji teško povređeni.

Danas je prvo organizovana klanjana dženaza, a odmah potom su deca sahranjena. Scene su bile više nego jezive, jer su mrtva deca ležala na mrtvačkim kolicima, pokrivena samo zelenim platnom.
 

 

Novopazarci su i dalje potreseni zbog tragedije koja se juče dogodila u ovom gradu.


Rezultati obdukcije pokazali su da su se deca ugušila ugljen-monoksidom. Otac koji je živ goreo pokušavajući da decu spase iz plamena je na lečenju u Beogradu, prema rečima lekara dr.Hajrovića, njegovo stanje je trenutno stabilno. Njihova majka Amra A., biće transportovana na dalje lečenje u Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu.
24sedam/Goran Sivački
 

- Ta grejalica je izgleda ostala uključena. Ubila je decu, a njihov otac je jako teško. Pitanje je da li će preživeti. On je na VMA i lekari se bore za njegov život - rekao je deka četvoro mališana i otac njihove majke Amre A.

U gradu je proglašen Dan žalosti, a iz tužilaštva, još uvek nema zvaničnih informacija o tome kako je došlo do požara.

Ekipa portala 24sedam rano jutros je bila u Novom Pazaru na mestu gde su deca izgorela. Kako nam je rekao jedan od komšija preminulih mališana, svi u zgradi se osećaju odgovornim za njihovu smrt.

24sedam/Goran Sivački
 

On je za ekipu našeg portala danas rekao da smatra da se o deci nije adekvatno brinulo, te naveo da "deca nisu videla bela dana devet meseci".

Policajac izneo decu dok je otac goreo

Podsetimo, očevici ove tragedije ispričali su da je otac četvoro tragično nastradalih mališana živ  goreo dok je pokušavao da spasi svoju decu. On je, kako su naveli, očajnički dozivao pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece da ih spase. Na nažalost nije uspeo jer je bio u plamenu i sam je skočio sa terase.

Decu je iz stana izneo hrabri policajac Arslan Arslanović, koji se popeo uz merdevine, polomio prozor sekirom i ušao unutra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike