Rođak dece koja su se ugušila u požaru - grejali su se na grejalice, veš se možda zapalio! Otac pokušao da spasi decu, vrata se zaglavila

05.03.2023

09:48

0

Autor: Ekipa 24sedam

MUP navodi da su zatečena u jednoj prostoriji četiri maloletna lica, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji

Rođak dece koja su se ugušila u požaru - grejali su se na grejalice, veš se možda zapalio! Otac pokušao da spasi decu, vrata se zaglavila
Copyright Infolid/Youtube

Četvoro dece stradalo je jutros u požaru u stanu u Novom Pazaru, najverovatnije od gušenja ugnjen monoksidom, kažu u MUP-u. Rođak porodice otkrio mogući uzrok strašnog požara.

Kako je MUP saopštio dojava o požaru stigla je u 07.24 sati.

Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji. 

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

Infolid/Youtube
U požaru je stradalo četvoro dece

Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

Rođak porodice u čijem stanu je buknula vatra naveo je za medije da je mogući uzrok požara to što se porodica grejala na peć i grejalice. On je rekao da se verovatno neka stvar zapalila i da je tako došlo do požara.

Kako prenosi Sandžalive stradali su blizanci stari 3 godine, dvogodišnje dete i beba stara šest meseci. Otac je preko terase pokušao da uđe u sobu kod dece, ali nije uspeo da probije vrata koja su bila zaglavljena.

Ministarstvo za brigu o porodici uputilo saučešće

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom stradanja četvoro dece u požaru..

- Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja - navedeno je u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike