Krivična prijava protiv Zvicerovih policajaca: Dva puta pokušali da ubiju kasnije likvidiranog vođu "škaljaraca", Milović u bekstvu!

06.04.2023

22:43

0

Autor: Mi. S.

Ljubo Milović i Marko Novaković osumnjičeni za pomaganje u pokušajima ubistva Jovana Vukotića

Krivična prijava protiv Zvicerovih policajaca: Dva puta pokušali da ubiju kasnije likvidiranog vođu "škaljaraca", Milović u bekstvu!
Ljubo Milović - Copyright Ljubo Milović, Foto: Liberetas

Službenici Specijalnog policijskog odeljenja Crne Gore su Specijalnom državnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv policijskih službenika Ljuba Milovića (39) i Marka Novakovića (35) zbog  sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem pomaganja, dok je Novaković osumnjičen i za zloupotrebu službenog položaja. Milović je, inače, u bekstvu.

Milović i Novaković, kako se navodi u saopštenju Uprave policije Crne Gore,osumnjičeni su za pomaganje u pokušaju ubistva pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, kasnije ubijenog Jovana Vukotića, u dva događaja iz 2020. godine. U vezi jednog od ova dva događaja pravosnažnom presudom oglašen je krivim Petar Mujović i osuđen je na kaznu zatvora.

Mujović je, da podsetimo, uhapšen 21. oktobra 2020. godine ispred Odeljenja bezbednosti Kotor. Tada je pronađen pištolj sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu, koji je bio izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem je bilo 14 komada municije, sa metkom u cevi. Na taj način sprečeno je ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića.

Novaković je kao službeno lice, tačnije aktivni službenik Uprave policije - Odeljenja bezbednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Miloviću, do kojih je dolazio vršenjem službenih radnji, dok je Milović te informacije prosleđivao organizatoru kriminalne grupe Radoju Zviceru i drugima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike