Gost "Stambol kapije" osuđen na 10 godina za smrt harmonikaša: Tukao ga zbog preskočene strofe!

12.04.2023

13:12

1

Autor: 24sedam

Aleksandar Selimović se branio pred sudom da je muzičara samo išamarao

Gost "Stambol kapije" osuđen na 10 godina za smrt harmonikaša: Tukao ga zbog preskočene strofe!
Ferat Asanović - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Aleksandar Selimović (36) zvani Blejd iz Gornjeg Matejevca, koji je optužen da je u kafani “Stambol kapija” u Nišu prošlog maja pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68) iz Niša i naneo mu povrede od kojih je preminuo osuđen je u Višem sudu u Nišu na 11 godina robije.

Prema optužnici, Selimović je došao u sukob sa muzičarem jer mu kritične večeri u kafani nije svirao cele pesme nego samo po jednu strofu, a kada je Asanović pokušao da posle sat vremena ode iz kafane, rekavši da je umoran, optuženi se usprotivio pa je počeo da ga bije.

Selimović se tereti da mu je prvo razbio harmoniku, a potom mu zadao 20 udaraca pesnicama u glavu od kojih je, nekoliko časova kasnije, preminuo

Selimović se branio pred sudom da je muzičara samo išamarao jer je bio revoltiran time što je udario konobaricu po ruci, da je bio živ kada je otišao iz kafane, te da bi smrtni ishod bio sprečen da su ljudi iz kafane pozvali Hitnu pomoć.

Veštak Zavoda za sudsku medicinu dr Stevan Todorović izjavio je da je postojala mogućnost da Asanoviću život bude spasen, da je odmah nakon povređivanja pregledan u UKC Niš.

Selimovićev branilac Stanimir Đurić u završnoj reči naveo je da okrivljeni ne može da odgovara ni za šta drugo osim za nanošenje lake telesne povrede te da ne postoje “jasni I poudzdani dokazi” da je učinjeno krivično delo nanošenja teške telesne povrede koje se Selimoviću stavlja na teret, s obzirom da je Asanović bio četiri časa bez ikakve medicinske pomoći.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike