Muzičar koji je nasmrt pretučen u Nišu bio bolestan, svirao da bi se prehranio! Napadaču preti do 12 godina zatvora (FOTO)

19.05.2022

14:16

0

Autor: Maja Kostić

"Bio je smešten u prihvatilištu za stara i nemoćna lica"

Muzičar koji je nasmrt pretučen u Nišu bio bolestan, svirao da bi se prehranio! Napadaču preti do 12 godina zatvora (FOTO)
Ferat Asanović - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Ulični harmonikaš i muzička legenda Ferhat Asanović (68) preminuo je od povreda zadobijenih nakon tuče 3. maja, a osumnjičeni za nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom je  Nišlija Aleksandar S. (35) koji je uhapšen.

- To se dogodilo u jednoj od najstarijih kafanica u gradu, a koja se nalazi u Rendgenovoj ulici prekoputa starog Kliničkog centra. Ferat i osumnjičeni su tu bili cele večeri. Ferat je svirao, pevao i za to dobijao bakšiš, ali je u nekom trenutku oko ponoći rekao da ne može više. tada je izašao iz kafane, ali za njim je krenuo i osumnjičeni. Tada mu je zadao nekoliko udaraca, od kojih je on ostao da leži ispred dragstora. neki prolaznici su ga i videli, ali su mislili da je pijan pa niko nije zvao Hitnu pomoć. Onda je tek oko 3,30 javljeno policiji i on je sutradan izdahnuo u krevetu od zadobijenih povreda. On je imao mnoge bolesti, bio je i dijabetičar - rečeno nam je u blizini mesta gde je nađen te noći.

U policiji u Nišu kažu da je napadač uhapšen i da se radi na razrešavanju ovog slučaja.

-  Policija u Nišu u saradnji sa Višim tužilaštvom u tom gradu je uhapsila 35-godišnjeg A. S. iz Niša zbog postojanja osnovne sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnim ishodom - saopštavaju iz policije.

Koliko je stari Ferat bio dobar čovek svedoče njegove nekadašnje komšije  Dejan Alimović i Ruta Ademović.

- Video sam ga pre nekoliko dana i žalio mi se da je bolestan, da mora da svira u raznorazne kafane i kafanice da bi se prehranio. On je ovde imao kuću, pa je prešao u naselje Durlan, ali dolazio je ovde u Stočni trg. On je bio smešten u prihvatilištu za stara i nemoćna lica, tamo je imao sve što treba jednom starom čoveku. Morao je da svira jer je jedno vreme živeo pod kiriju, ali nije imao za račune i ostalo tako da je išao od kafane do kafane i pitao da li ima posla za njega? Tužna je to sudbina, pogotovu za čoveka kao što je on. Ovde u celom naselju niko ne može da kaže lošu reč za njega- pričaju ova dvojica njegovih poznanika.

24sedam/Maja Kostić
 

Ferhat je živeo u naselju Stočni Trg, ali je često boravio u prihvatilištu, odnosno Centru za pružanje usluga socijalne zaštite. Direktor te ustanove Miloš Ranđelović kaže da je Ferhat mesec i po dana boravio kod njih, da je odlazio da svira i vraćao se, ali da se tog kobnog 3. maja nije vratio, zbog čega su odmah obavestili policiju.

- On je bio veseo čovek, nosio je sa sobom tu harmoniku i znapo je da se našali, da zabavi prisutne, da se druži, baš dobar čovek. kako je stradao, to će reći obdukcija. Naša obaveza je da evidentiramo do 22 sata da se korisnik javio kod nas. Tog dana, te večeri se nije javio i mi smo samo obavestili Centar za socijalni rad i policiju. To nalaže procedura. Sutra smo čuli kakva se tragedija dogodila - kaže Ranđelović.

24sedam/Maja Kostić
 

Tragedija se dogodila 3. maja nakon što su osumnjičeni i žrtva zajedno proveli veče u jednoj niškoj kafani. Ukoliko se protiv osumnjičenog dokaže da je kriv za ovo krivično delo mu preti kazna zatvora od dve do 12 godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike