Pevačicu ubio sa 29 udaraca čekićem po glavi: Harmonikaš nije mogao da preboli što je htela da ga ostavi, dobio samo 15 godina zatvora!

26.02.2023

07:45

0

"Mnogo sam je voleo i bio sam ljubomoran, jer se viđala s drugim muškarcima i htela da me ostavi!", rekao Milanče Ivanović

Pevačicu ubio sa 29 udaraca čekićem po glavi: Harmonikaš nije mogao da preboli što je htela da ga ostavi, dobio samo 15 godina zatvora!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pevačicu Mariju Mihailović (20) ubio je sa 29 udaraca čekićem u glavu harmonikaš iz benda i šef orkestra Milanče Ivanović (43) sa kojim se zabavljala. Telo je potom bacio u jarak pored puta gde je sutradan nađeno pokriveno granjem i snegom, a preko njega je bila prebačena njena jakna natopljena krvlju. Svirepo ubistvo kafanske pevačice mediji su odavno zaboravili, ali se u Smederevskoj Palanci i okolini ovaj zločin i danas prepričava, iako je prošlo 11 godina od tada.

Za ovaj svirepi zločin Ivanović je osuđen samo na 15 godina zatvora, jer je tokom suđenja odbačena kvalifikacija da je Marijino ubistvo bilo surovo. Veštak koji je radio obdukciju istrajao je na tvrdnji da je Marija od svakog od 29 udaraca čekićem mogla da padne u duboku komu, i da u tom stanju nije trpela bolove.

Kao pevačica sa bendom, koji nije imao ime, ali ni stalnu "tezgu“, Marija je nastupala vikednom po kafanama, najčešće u kafanama u selima Ratari, Selevac i Kusadak.

- U kapeli nisam mogao da prepoznam rođeno dete. Mojoj Mariji lice je bilo smrskano, ono čovek ne može da uradi! Tražio sam da joj vidim noge. Poznao sam je po prstićima. Šta je mogla tom Milančetu da uradi da je tako unakazi - pitao se na dan sahrane uplakani otac Nikola Mihailović.

Policija je za manje od dan od pronalaska Marijinog tela u zaseoku Počevica kod Kusatka rasvetlila zločin i uhapsila Milančeta Ivanovića iz Badljevice i osumnjičila ga da je 30. januara 2012. godine. oko 18.30 časova, ubio pevačicu Mariju Mihailović iz Smederevske Palanke, sa kojom je navodno bio u ljubavnojj vezi. On je odmah priznao zločin.

Telo na njivi

- Mnogo sam je voleo i bio sam ljubomoran, jer se viđala s drugim muškarcima i htela da me ostavi! - rekao je na saslušanju u policiji Ivanović, a potom detaljno opisao ubistvo.

Milanče je izjavio da su se Marija i on posvađali na putu od Smederevske Palanke ka Mladenovcu.

- Krenuli smo kod bubnjara da preslušamo demo snimke, a Marija je zahtevala da svratimo do njenog poznanika. Nisam hteo tamo da je odvezem, jer je htela da kupi drogu, pa smo se posvađali. Vikala je i pretila da će me tužiti zbog seksualnog zlostavljanja. Tada mi je pao mrak na oči i uhvatio sam je za vrat. Marija je izašla iz kola, a ja sam je sa pet metara udaljenosti gađao čekićem i pogodio u potiljak, pa je pala. Prišao sam joj i nastavio da je udaram još dvadesetak puta - ispričao je Milanče u policiji.

Profimedia
Ilustracija

Nakon što je ubio Mariju na putu kod Počevice, Milanče je njeno telo kolima odvezao dalje i bacio u sneg.

- Telo je bio desetak metara od glavnog puta u njivi, delimično prekriveno granjem. Žena koja je prolazila tuda videla je noge koje su virile ispod granja. Žrtva je imala višestruke povrede glave, koja je gotovo smrskana. Povrede na telu nije imala. Verovatno je vučena do mesta gde je ostavljena. Nađena je kilometar i po od mesta ubistva. Preko tela je prebačena njena jakna natopljena krvlju - rekao je posle uviđaja Predrag Lukić, tadašnji istražni sudija Višeg suda u Smederevu.

"Idem do grada, zadržaću se malo duže“, bile su poslednje reči koje je Marija rekla ocu Nikoli. Nije prošlo ni 24 sata, a nađena mrtva u kusadačkom zaseoku Počevica.

 

Poruka preko Fejsbuka

Čitave noći nije se vratila kući, a njen mobilni telefon bio je isključen. To je uznemirilo roditelje i sestre koje su joj čak, preko Fejsbuka, poslale poruku da se javi. Pošto ni čitavo pre podne od Marije nije bilo ni traga ni glasa, otac je policijskoj stanici prijavio njen nestanak u utorak u 15.05 sati. Spletom čudnih okolnosti, samo pet minuta kasnije policiji se javila žena iz Počevice i prijavila da je pronašla ženski leš.

Profimedia
Ilustracija

- Poslednji put sam je video u ponedeljak, oko 19 časova. Rekla mi je da ide sa drugaricom do grada. Kada sam je kasnije pozvao mobilni joj je bio isključen. Sutradan sam otišao u policiju i prijavio da je nestala. Saznao sam za njenu smrt te večeri, u dnevniku, na televiziji. Ugledao sam njeno ime na ekranu. U tom trenutku nisam znao za sebe. Kakav to monstrum moraš da budeš da bi onako nekoga ubio? Marija je od udaraca sva izobličena, lice joj je u podlivima. Sa ženom sam se dogovorio da se na sahrani kovčeg ne otvara, jer želim da je porodica i prijatelji zapamte kao lepoticu - pričao je za medije neutešni otac Nikola.

 

Mobilni kod nje nije pronađen, kao ni tašna. Inspektori su povezali leš sa prijavljenim nestankom, pa su od porodice zatražili podatke kako je devojka bila obučena. Višesatni uviđaj dao je potvrdu da je reč o devojci, čiji je nestanak prijavljen istog dana.

- Milica, njena sestra bliznakinja, samo pije lekove za smirenje. Zvali smo i stariju ćerku, Jovanu. Ona studira prava u Kragujevcu. Sada svi treba da budemo na okupu - izjavio je otac Nikola.

 

Posumnjalo se, po načinu izvršenja, da je reč o zločinu iz strasti. Sumnja je odmah pala na članove njenog bendam jer se pretpostavljalo da je sa nekima od njih, navodno, Marija bila u bliskim odnosima. Posle manje od jednog dana policija je ušla u trag ubici.

Rodiitelji su joj razvedeni. Sve tri su živele sa majkom, ali su često išle kod oca. Završila je frizersku školu, a nepune dve nedelje ranije, 18. januara, proslavila je 20. rođendan.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike