Podignuta optužnica za smrt harmonikaša u Nišu: Svirao nasilniku do ponoći, on ga nasmrt pretukao!

07.10.2022

13:55

0

Autor: 24sedam

Selimović se tereti za krivično delo nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom, za koje mu preti zatvorska kazna od dve do 12 godina

Podignuta optužnica za smrt harmonikaša u Nišu: Svirao nasilniku do ponoći, on ga nasmrt pretukao!
Ferat Asanović - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Selimovića (35) iz Gornjeg Matejevca zbog sumnje da je nasmrt pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68). 

Selimović se tereti za krivično delo nanošenje telesnih povreda sa smrtnim ishodom, za koje mu preti zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Kako smo već pisali, incident se dogodio 3. maja ove godine, u jednoj od najstarijih kafanica u gradu u Rendgenovoj ulici prekoputa starog Kliničkog centra.

Naime, Asanović i Selimović su tu bili cele večeri. Ferat je svirao, pevao i za to dobijao bakšiš, ali je u nekom trenutku oko ponoći rekao da ne može više. Tada je izašao iz kafane, ali za njim je krenuo i osumnjičeni. Tada mu je zadao nekoliko udaraca, od kojih je on ostao da leži ispred dragstora. Neki prolaznici su ga videli, ali su mislili da je pijan, pa niko nije zvao Hitnu pomoć.

Tek oko 3.30 sati javljeno je policiji i on je sutradan izdahnuo od zadobijenih povreda. Imao je mnoge bolesti, bio je i dijabetičar.

Ferat je živeo u naselju Stočni Trg, ali je često boravio u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite. Direktor te ustanove Miloš Ranđelović rekao je da je Ferat mesec i po dana boravio kod njih, da je odlazio da svira i vraćao se, ali da se tog 3. maja nije vratio, pa su obavestili policiju.

Koliko je stari Ferat bio dobar čovek svedoče njegove nekadašnje komšije Dejan Alimović i Ruta Ademović.

- Video sam ga pre nekoliko dana i žalio mi se da je bolestan, da mora da svira u raznorazne kafane i kafanice da bi se prehranio. On je ovde imao kuću, pa je prešao u naselje Durlan, ali dolazio je ovde u Stočni trg. Bio je smešten u prihvatilištu za stara i nemoćna lica, tamo je imao sve što treba jednom starom čoveku. Morao je da svira, jer je jedno vreme živeo pod kiriju, ali nije imao za račune i ostalo tako da je išao od kafane do kafane i pitao da li ima posla za njega? Tužna je to sudbina, pogotovo za čoveka kao što je on - ispričala su ova dvojica njegovih poznanika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike