Harmonikaš bi preživeo batine da nije ostavljen na pločniku da umre kao pas: Bahati gost pobesneo zbog preskočene strofe

27.02.2023

13:05

0

Autor: Maja Kostić

Telo nesrećnog čoveka je oko 3.30 sati iza ponoći primetio jedan prolaznik i obavestio Hitnu pomoć

Harmonikaš bi preživeo batine da nije ostavljen na pločniku da umre kao pas: Bahati gost pobesneo zbog preskočene strofe
Ferat Asanović - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Svedočenjem veštaka medicinske struke Stevana Todorovića pred Višim sudom u Nišu  nastavljeno je suđenje Aleksandru Selimoviću (35) iz Gornjeg Matejevca koji je optužen da je 3. maja ove godine pretukao harmonikaša Ferata Asanovića (68) i naneo mu teške telesne povrede zbog kojih je preminuo.

Veštak sudske medicine ukazao je da bi nesrećni čovek možda još bio živ da je na vreme ukazana medicinska pomoć i da je na vreme urađena dijagnostika povreda.

Kobne večeri, optuženi Selimović započeo je maltretiranje muzičara iz potpuno banalnog razloga – jer mu nije svirao cele pesme nego samo po jednu strofu.

Ferat je svirao harmoniku i čitave večeri je zabavljao Aleksandra. Svirao mu je i pevao, a on mu je plaćao naručene pesme. Kada je Ferat u jednom trenutku saopštio da je dosta i da više ne može da peva, Aleksandar je počeo da ga tuče i polomio mu harmoniku.

Telo nesrećnog čoveka je oko 3.30 sati iza ponoći primetio jedan prolaznik i obavestio Hitnu pomoć.

Ferat je u besvesnom stanju odvezen u niški Univerzitetski klinički centar gde je ubrzo preminuo. Prijatelji harmonikaša kažu da je živeo u naselju Stočni Trg, ali da je često boravio u prihvatilištu za stara i nemoćna lica.

Za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnih ishodom Krivični zakonik propisuje kaznu od dve do dvanaest godina zatvora.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike