Pokošen kad je sa devojkom krenuo na večeru: Podignuta optužnica za nesreću u kojoj je stradao student iz Čačka!

10.04.2023

10:54

0

Autor: 24sedam

Tužilaštvo je predložilo da se M. N. oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam godina

Pokošen kad je sa devojkom krenuo na večeru: Podignuta optužnica za nesreću u kojoj je stradao student iz Čačka!
Mihajlo L. pokošen u Bulevaru kralja Aeksandra - Copyright Printscreen/Facebook/M.G.L.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M. N. (23) zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u kojoj je stradao Mihajlo L. (26) iz Čačka.

Tužilaštvo je predložilo da sud nakon održanog glavnog pretresa okrivljenog M. N. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od osam godina,

Optužnim predlogom okrivljenom M.N. je stavljeno na teret da je 7. decembra 2022. godine u Bulevaru kralja Aleksandra, u naselju gde je dozvoljena brzina 50 km/h, kretao brzinom od oko 122 km/h i preticao vozila preko neisprekidane uzdužne linije koristeći traku namenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smera. Na pešačkom prelazu brzinu vozila nije prilagodio tako da može bezbedno da propusti pešake koji su već krenuli da prelaze ulicu, te je naglo skrenuo udesno i vozilom kojim je upravljao udario pešake, oštećene Mihajla .L. i M. V. L. koji su kolovoz u Bulevaru kralja Aleksandra propisno prelazili - saopšteno je iz tužilaštva.

Okrivljeni M. N. je prilikom saslušanja u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći da je morao naglo da skrene i da doda gas da ne bi udario pešaka koji je krenuo da prelazi kolovoz, pa kada je želeo da se vrati u svoju traku izgubio je kontrolu nad vozilom i osetio udarac.

Kobne večeri Mihajlo je sa svojom verenicom krenuo je na večeru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike