"Mama, on je mene hteo da ubije": Nina (18) koja je preživela tragediju u Dražnju danas prvi put stala na noge, ne zna da joj je otac mrtav!

04.04.2023

20:45

0

Devojka se oporavlja nakon tragedije

"Mama, on je mene hteo da ubije": Nina (18) koja je preživela tragediju u Dražnju danas prvi put stala na noge, ne zna da joj je otac mrtav!
Copyright 24sedam/M.B./Instagram_192_rs

Nina M. (18) koju je otac pokušao da ubije pre oko dve nedelje, tako što se zakucao automobilom u banderu u gročanskom naselju Dražanj, prilikom čega je on nastradao, danas je prvi put stala na noge u bolnici i šetala.

Saobraćajna nesreća koju je izazvao otac devojke Vladan M. dogodila se 21. marta u centru naselja. Vladan je prethodno, u automobilu pripretio ćerkinoj drugarici nožem i izbacio je iz auta, da bi potom krenuo u samoubilački i ubilački čin, u kojem je on nastradao dok je Nina teško povređena. Dva meseca ranije Vladana je njegov prijatelj prijavio policiji jer je pretio da će presuditi sebi i svojoj ćerki, jer ga je žena ostavila.

 

 

Devojka je, prema rečima njenog dede, zadobila hematom na glavi i krvarenje na plućima koji su joj odmah sanirani kao i povredu noge i šipke na karlici.

Ninin deda, a otac njene majke, M. R. kaže za 24sedam da se devojka oporavlja.

- Ona je dobro, hvala bogu. I dalje je u bolnici. Povrede prolaze. Danas je prvi put ustala i šetala - kaže M. R. za 24sedam.

Dodaje da samo majka može da uđe da je vidi i to na kratko.

Printscreen/Facebook/N.M.
Nina M.

Kako dodaje, njoj još uvek nije rečeno da joj je otac stradao i čeka se da se oporavi. Dodaje da se za njega raspitivala.

- Pitala je za oca, vratilo joj se sećanje i rekla je mojoj ćerki: "Mama, on je mene pokušao da ubije, šta ćemo sad?", a ona joj je odgovorila: "Ne brini ništa, on je u drugoj bolnici, ići će u zatvor" - dodaje deda devojke.

M. R. dodaje da su Nini sada odneli telefon te ne isključuje da može to da sazna da joj je otac stradao na internetu ili od drugarica.

Žena ga napustila zbog nasilja

Ninin deda je ranije za naš portal ispričao da je njegova ćerka Vladana ostavila kada je Nina postala punoletna, u januaru ove godine, jer više nije mogla da trpi njegovo maltretiranje. Naveo je da ju je tukao, što porodica nije znala. Ispričao je da njegova ćerka ima ciste na jetri i da je jednom operisana, a kada je drugi put trebalo da ide na operaciju, da joj Vladan to nije dozvolio.

Printscreen/Facebook/N.M.
Nina M.

Dodao je da je njegova ćerka gotovo 30 godina bila sa Vladanom, kao i da su šest godina pokušavali da dobiju dete, nakon čega su dobili Ninu. 

Kako smo ranije objavili, Vladana je u januaru policiji prijavio prijatelj, nakon što je ovaj izjavio da će ubiti sebe i ćerku, ukoliko mu se ne vrati žena. Iz kuće je tada odneto i oružje koje su imali Vladan i njegova supruga. Ova tročlana porodica je potom, 7. februara, razmatrana u radu Grupe za koordinaciju.

Nina rekla da je jako vezana za oca

Kako nam je rečeno iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, obavljen je razgovor sa svim članovima porodice, radi procene rizika. Naveli su da je s Ninom obavljen razgovor dva puta.

- M. N. je u razgovoru navela da je ostala u porodičnoj kući sa ocem da se o njemu stara, da ga vodi kod lekara, da je jako vezana za oca, da je otac bolestan i da je prilikom podnošenja prijave došlo do nesuglasica i da M. M. (majka devojke prim.aut.) planira da se vrati u porodicu, dok sa M. M. razgovor do sada nije obavljen - rečeno je za 24sedam iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Inače, prema rečima devojčicinog dede, osim pretnji Vladan je na groblju bio obeležio i grobno mesto za ćerku i sebe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike