"Rekla je da je jako vezana za oca": Vladan iz Dražnja pre dva meseca najavio da će ubiti ćerku i sebe! Prijatelj ga prijavio policiji

22.03.2023

20:45

0

Vladan je pripretio nožem ćerkinoj drugarici i izbacio je iz kola, a potom se sa Ninom zakucao u banderu

"Rekla je da je jako vezana za oca": Vladan iz Dražnja pre dva meseca najavio da će ubiti ćerku i sebe! Prijatelj ga prijavio policiji
Vladan M. se zakucao u banderu autom, u kojem je bila i njegova ćerka Nina (18) - Copyright 24sedam/M. B.

Vladana M. (55), koji je poginuo kada se namerno autom zakucao u banderu u centru gročanskog naselja Dražanj, a tom prilikom je teško povređena njegova ćerka Nina, pre dva meseca prijavio je prijatelj policiji, nakon što je ovaj izjavio da će ubiti sebe i ćerku, ukoliko mu se ne vrati žena, saznaje 24sedam.

Vladan je, kako je ispričao za naš portal deda devojke, pre saobraćajne nezgode koja se dogodila u ponedeljak pripretio nožem ćerkinoj drugarici koja je bila sa njima u vozilu i izbacio je napolje, a potom se, kako smatraju bližnji, namerno zakucao u banderu kako bi presudio i sebi i svom detetu.

On je preminuo na licu mesta, dok je Nina sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

Vladan i njegova žena imali su u kući oružje, koje im je, nakon što je njegov prijatelj prijavio njegove pretnje, oduzeto, rekao je za 24sedam deda Nine M., otac njene majke.

- Vladan je imao pištolj i pušku, a moja ćerka je imala pušku. To su im oduzeli, a on je posle toga tražio da kupi pištolj na crno - kaže M. R. 

24sedam/Lj.K.
Bandera u koju su se zakucali Vladan M. i njegova ćerka Nina

Kako saznajemo, nakon prijave je obavljen razgovor sa svim članovima porodice, radi procene rizika, prilikom kojeg je Nina M. objasnila zašto je ostala da živi sa ocem.

- Porodica M. V., M. N. i M. M. prvi put je razmatrana u radu Grupe za koordinaciju 7. februara 2023. godine na osnovu prijave N. N. lica da je dana 25. januara 2023. godine M. V. izjavio da će ubiti sebe i svoju ćerku ukoliko mu se ne vrati supruga koja ga je napustila. Kako je dežurni zamenik javnog tužilaštva naložio prikupljanje svih činjenica i informacija vezanih za navedeni događaj, nastavilo se sa intenzivnim radom u tom pravcu. Grupa za koordinaciju i saradnju naložila je hitno obavljanje razgovora sa svim članovima porodice u pravcu procene rizika, a naročito sa M. N. Od Centra za socijalni rad dobijene su informacije da je sa V. M. i  M. N. obavljen razgovor, i to sa M. N. dva puta, u kome je navela da je ostala u porodičnoj kuči sa ocem da se o njemu stara, da ga vodi kod lekara, da je jako vezana za oca, da je otac bolestan i da je prilikom podnošenja prijave došlo do nesuglasica i da M. M. planira da se vrati u porodicu, dok sa M. M. razgovor do sada nije obavljen - rečeno je za 24sedam iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Napustila ga nakon ćerkinog punoletstva

M. R., otac majke devojke, rekao je za naš portal da je njegova ćerka sačekala da Nina u januaru postane punoletna i da je nakon samo dva dana napustila Vladana. I komšije svedoče da je M. M. od kuće otišla oko Svetog Jovana. 

Deda devojke navodi da je njegova ćerka gotovo 30 godina bila sa Vladanom, kao i da su šest godina pokušavali da dobiju dete, nakon čega su dobili Ninu. 

Printscreen/Facebook/N.M.
Nina M.

On je ispričao za naš portal da je Vladan svoju suprugu tukao, kao i da joj, kada bi prolazili pored njihove kuće, ne bi dozvolio da ka njoj pogleda. Žena je imala ciste na jetri i jednom je operisana, ali kada je trebalo da ide na drugu operaciju, Vladan joj to nije dozvolio, tvrdi naš sagovornik.

- Krila se od njega kada ga je napustila i krila je svoj broj telefona kako ga ne bi saznao. Bila je u policiji u Beogradu, bio je prijavljen njen nestanak. Tamo su joj rekli da se čuva - ispričao je M. R. za naš portal.

Kako smo već pisali, prema rečima Nininog dede, Vladan M. je, osim pretnji da će ubiti ćerku, ženu i svoju majku, obeležio grobna mesta za ćerku i sebe.

Dodaje da je, kako je čuo, devojčicu spaslo to što je podigla noge u trenutku kada se njen otac zakucao u banderu.

Devojka je sada svesna i majka je išla da je poseti.

- Imala je hematom na glavi - to je sanirano, krvarenje na plućima, i to je sanirano, ima šipke na karlici i povredu noge - kaže on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike