Drogiran vozio 115 kilometara na sat, pa usmrtio učiteljicu kod Kaća: Pravosnažno osuđen na devet godina zatvora

16.03.2023

12:00

0

Saobraćajna nesreća se dogodila 7. novembra 2021. godine

Drogiran vozio 115 kilometara na sat, pa usmrtio učiteljicu kod Kaća: Pravosnažno osuđen na devet godina zatvora
Tijana Bilić - Copyright Foto: Facebook

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio Petra Korićanca na kaznu zatvora od devet godina, zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula učiteljica Tijana Bilić iz Novog Sada.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu.

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je prvostepeni sud izveo sve dokaze neophodne da se pravilno i potpuno utvrde činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke, objavljeno je na sajtu Višeg suda u Novom Sadu.

Korićanac je osuđen za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, računajući od dana pravnosnažnosti odluke, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Podsetimo, obrazlažući presudu, sudija Višeg suda u Novom Sadu Nataša Vojnović navela je da je Korićanac vozio 115 kilometara na sat na putu gde je dozvoljena brzina 80 na sat, da je vozio neregistrovani automobil sa probnom dozvolom i da sa njim nije bio član porodice sa vozačkom iskustvom.

Takođe, vozio je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. B./Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike