Treći put podignuta optužnica protiv Džonića, oca i sina: Optuženi za brutalno ubistvo porodice Đokić - Belivuk jednog juče pominjao u sudu!

18.10.2022

10:52

0

Autor: 24sedam

Tri optužnice - desetine iskaza

Treći put podignuta optužnica protiv Džonića, oca i sina: Optuženi za brutalno ubistvo porodice Đokić - Belivuk jednog juče pominjao u sudu!
Đokići Džonići - Copyright 24sedam/Goran Sivački/M.K. Facebook Printscreen

Optužnica protiv oca i sina, Gorana i Stefana Džonića ponovo je dostavljena Višem sudu u Nišu, nakon što prethodne dve nisu prihvaćene. Do sada je tužilaštvo pet puta predlagalo sudu dokaze u optužnici, ali se ona ne potvrđuje tako da time slučaj "tapka u mestu" i posle više od godinu dana od gnusnog zločina.

Goran Džonić iz mesta Moravac kod Aleksinca, osumnjičen je da je krajem septembra prošle godine ubio, a potom spalio tročlanu porodicu svojih rođaka, Gorana, Gordanu i njihovu ćerku Lidiju (25), a njegov sin Stefan da mu je u tome pomogao.

Broji dokazi koji ukazuju na to da je Džonić počino zločin su predloženi i sada se samo čeka da li će i treća optužnica biti prihvaćena, jer ni nakon priznanja on nije ostao pri tome već je nekoliko puta menjao iskaze.

Gorana Džonića pomenuo je na jučerašnjem suđenju i Veljko Belivuk kome se sudi za sedam brutalnih ubistava, a na taj način je pokušao da objasni kako "poligraf nije nikakav dokaz jer ga je prošao Goran Džonić koji je posle priznao zločin".

- Poligraf onda može da prođe svaki ludak i prevarant - rekao je juče Belivuk.

Podsetimo, nestanak porodice Đokić, a zatim i višednevna potraga za njima, digla je celu srpsku javnost na noge, a kad su pronađena njihova spaljena tela u automobilu, na jednoj deponiji u blizini sela Moravac, gde im sekobnog 26. septembra i izgubio trag, krenulo se u potragu za monstrumom koji je ovaj zločin izveo.

Šok je usledio samo nekoliko dana nakon što su sahranjeni, kada je policija u istoimenom selu zakucala na vrata Gorana Džonića, bliskog rođaka i saradnika porodice Đokić.

Ne sumnjajući šta im sprema, primili su ga u vozilo, a on ih je ubio, a potom njihova tela odvukao dublje u šumu i zapalio. Narednih nekoliko dana glumio je u selu ucveljenog rođaka, a snimljen je i kako na sahrani Đokića tuguje i plače.

Nakon hapšenja, Džonić je u zločin uvukao i dvojicu braće Milošević tvrdeći da su ga primorali da im pomogne da ubiju Gorana i njegove najmilije, ali i dvojicu svojih rođenih sinova, tvrdeći da su mu pomagali u prikrivanju zločina.

Braća Milošević su oslobođena u istrazi svake sumnje, kao i jedan od Džonićevih sinova, dok je drugi i dalje u pritvoru sa ocem.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike