Nenad je imao samo majku i najboljeg druga Petra, sa kojim je ubijen u Danskoj: Tužni detalji o nastradalim mladićima

12.03.2023

09:52

0

Autor: J.N.

Ubijeni Nenad (18) živeo je sa majkom koja ga je sama odgajila i u nju je imao najviše poverenja. Pored nje imao je Petra, sa kojim je stradao.

Nenad je imao samo majku i najboljeg druga Petra, sa kojim je ubijen u Danskoj: Tužni detalji o nastradalim mladićima
Danska policija - Copyright Profimedia

Ubistvo srpskih mladića u Danskoj potresla je javnost, a tužni detalji iz njihovih života teraju suze na oči. 

Ubijeni Nenad (18), kako prenose mediji, živeo je sa majkom koja ga je sama odgajila i u nju je imao najviše poverenja. Pored nje imao je Petra, sa kojim je stradao. Oni su mu, prenose mediji pozivajući se na izvore bliske porodicama, bili dve najbliže osobe.

Petar Stešević (17) i njegov prijatelj Nenad Š. (18) izbodeni su nasmrt u ponedeljak uveče u Danskoj. 

Petar je uboden je nožem u srce, Nenadu  su napadači prerezali vrat, dok je njihov drug, Danac, prošao sa ubodnim ranama u nogu.

Privatna arhiva
 

Prema saznanjima danskih medija, napala su ih dvojica maloletnika. Za ubistvo dvojice drugova osumnjičeni su Pakistanac (17) koji je zadržan u pritvoru i mladić (16) koji je pušten uz kauciju.

U optužbi se navodi da su oba ubistva i ubistvo u pokušaju počinjeni „udruživanjem, nakon prethodnog dogovora i sa namerom", preneo je CPH post. 

Branilac momka koji ostaje u pritvoru  izjasnio se u ime svog klijenta koji tvrdi da je delovao u samoodbrani.

Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix via AP
 

Jedan od očevidaca za medije je rekao kako je video grupu od nekoliko mladića i dvojicu koja leže na zemlji.

Sa suprugom i prijatljem pristupio je pružanju prve pomoći povređenim tinejdžerima u vidu masaže srca i pritiska na ubodne rane. Iako su mladići disali, pop njihovim rečima, nije im bilo pomoći.

- Čovek je prišao jednom od mladića i rekao mu 'ostani sa mnom'. Kaže i da je mladić bio ranjen u grudi. Više ništa nije moglo da se uradi. Tinejdžer je preminuo u njegovim rukama - prenose danski mediji.

"Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoje dete"

- Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoju decu. Posle nasilnih događaja koji su se odigrali u Danskoj u ponedeljak uveče, to je ono što sada dve porodice moraju da urade. Kada je odlazio od kuće, uvek je govorio 'Volim te'. Njegov osmeh je bio topao kao sunce, a srce veliko kao cela planeta. Njegov osmeh je vredeo milijarde. Bilo je to kao da gledam milijardu cveća - rekao je Nenad Stešević.

 

 

Otac još ne shvata da mu je sin tako brutalno oduzet i kaže da njegova porodica mora da živi bez Petra. Na ustavnoj raspravi održanoj u sredu, jedan mladić (16) povezan sa napadom je pušten na slobodu, ali je i dalje optužen u tom slučaju - izjasnio se da nije kriv.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike