Prepirali se ko je lepši, pa Srbin pretukao Italijana i bacio ga sa litice: Ivan će do kraja života biti u zatvoru, odbijena žalba!

08.03.2023

17:27

0

Autor: Mi. S.

Ivan Rudić osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva Italijana Konsolata Inđenua, a odbijena žalba njegovih branilaca

Prepirali se ko je lepši, pa Srbin pretukao Italijana i bacio ga sa litice: Ivan će do kraja života biti u zatvoru, odbijena žalba!
karabinjeri sud - Copyright Pixabay

Srpski državljanin Ivan Rudić (38) moraće u Italiji da odsluži doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Konsolata Inđenua u leto 2019. godine, preneli su italijanski mediji, navodeći da je Kasacioni sud odbio žalbu njegovih branilaca.

Kazna na koju se žalio, da podsetimo, izrečena mu je u septembru 2021. godine zbog toga što je prijatelja, posle kraće svađe u baru, pretukao nasmrt, a potom ga bacio sa litice da bi izgledalo kao nesrećan slučaj. Navodno, dvojica muškaraca posvađala su se zbog toga ko je lepši. Reč je inače o prijateljima građevincima.

Ivan Rudić, inače vozač šlepera, osuđen je na doživotnu kaznu, a Mijuai Nuta Apopeia na dve godine zatvora. zbog prikrivanja leša. Žalba koju je Rudić podneo, kako prenose italijanski mediji, nije promenila kaznu, a drugooptuženi se nije žalio.

Zločin se, kako navode, dogodio 30. jula 2019. Bivša supruga žrtve pozvala je policiju pošto se nije javio od prethodne noći da pozdravi sina, što je inače svake večeri činio.

Njegovo telo pronađeno je sledećeg popodneva pored litice. Istraga je odmah fokusirana na poslednje dve osobe koje su viđene u njegovom društvu, odnosno dvojicu osuđenih za koje su svedoci otkrili da su se sa njim posvađali ispred bara u Toleu, a da su se potom zajedno odvezli. Automobil koji su se svedoci opisali, karabinjeri su sledećeg dana pronašli napušten pored puta, oko 600 metara od litice na kojoj je kasnije pronađeno telo.

Na haubi i prtljažniku policija je pronašla tragove krvi. Rudić je tvrdio da krv potiče od srndaća kog je pregazio i tokom celog postupka tvrdio je da nije kriv. Kada su istražitelji rekonstruisali šta se dogodilo, kako saznajemo, otkrili su da je srpski državljanin nasmrt pretukao Italijana zbog svađe podgrejane alkoholom, koji su svi tokom večeri pili u baru. Rumunski državljanin, pomogao mu je da pokuša da prikrije zločin, tako što su odneli telo i bacili ga s litice.

Odbijanjem žalbe Rudića na ovaj slučaj stavljena je tačka.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike