"Legiji i Simovićima nije prećeno, lagali su da ne smeju da svedoče": Optuženi Romić pročitao dopise nadležnih službi

08.03.2023

11:24

0

Romić je pročitao tri izveštaja i to BIA, MUP i Ministarstva pravde u kojima je, nakon istrage, konstatovano da svedocima Ulemeku i braći Simović nije prećeno

"Legiji i Simovićima nije prećeno, lagali su da ne smeju da svedoče": Optuženi Romić pročitao dopise nadležnih službi
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Nakon što su na današnjem ročištu u drugostepenom postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije saslušani Milorad Ulemek Legija i braća Aleksandar i Miloš Simović, optuženi Ratko Romić izašao je za govornicu da iznese primedbe na iskaze ovih svedoka, koji su na suđenju 2016. godine rekli da neće da svedoče jer se preti njima i njihovim porodicama ukoliko budu svedičili u ovom predmetu.

Romić je pročitao tri izveštaja i to BIA, MUP i Ministarstva pravde u kojima je, nakon istrage, konstatovano da svedocima Ulemeku i braći Simović nije prećeno.

- To znači da su svedoci, koji su pod zakletvom da će govoriti istinu, lagali ovaj sud - rekao je Romić.

YouTube/RUDAR 7
Aleksandar Simović

Podsetimo, braća Simović su danas odbila da odgovaraju na pitanja vezana za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa", dok je Ulemek između ostalog rekao da nema ništa ni da doda niti da oduzme od onoga što je rekao na prethodnom ročištu u ovom predmetu.

Profimedia
Milorad Ulemek Legija

Legija je naveo da mu prećeno 2016. godine, pred njegovo svedočenje. Odgovarajući na pitanja advokata naveo je da tužiocu nije rekao da je Kurak kritičnom prilikom pucao u Ćuruviju, a izjavio je i da nije rekao da je Ratko Romić udario u glavu Branku Prpu.

Za Ćuruvijino ubistvo prvostepeno su osuđeni na ukupno 100 godina zatvora bivši načelnik RDB-a Radomir Marković, nekadašnji načelnik Beogradskog centra RDB-a Milan Radonjić, kao i pripadnik službe Ratko Romić. U odsustvu je osuđen Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike