Jedno dete stiglo je živo u bolnicu nakon požara u Novom Pazaru: Otac transportovan u Beograd, životno je ugrožen

05.03.2023

11:56

0

Autor: M. B.

Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena

Jedno dete stiglo je živo u bolnicu nakon požara u Novom Pazaru: Otac transportovan u Beograd, životno je ugrožen
Copyright Infolid/Youtube

Roditelji četvoro dece koja su stradala u požaru koji je jutros izbio u njihovom stanu u Novom Pazaru, sa teškim opekotinama su prebačeni u bolnicu, a potom je otac hitno transportovan u Beograd. Od četvoro nastradale dece, jedno je davalo znake života po dolasku u bolnicu i pokušana je reanimacija, koja nažalost, nije uspela.

Otac, rodom iz Egipta, ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 odsto tela, dok je majka, Bošnjakinja A. A. (32) zadobila opekotine drugog i trećeg stepena.

- Otac ima preko 50 odsto opečenih površina, oštećenje disajanih puteva, intubiran je i transportovan u KCS u Beogradu, u Centar za opekotine - rekao je načelnik hirurškog odelenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović za RTS.

Dodao je da majka po čelu i rukama ima lakše opekotine i da će biti smeštena na hirurgiji bolnice u Novom Pazaru.

Hajrović je za Euronews rekao da deci nije bilo spasa.

- U 7.45 u bolnicu dovedeno četvoro dece od kojih je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija. Nažalost, nije uspela. Svo četvoro dece prebačeno je u službu za patologiju gde će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija - navodi Hajrović.

Infolid/Youtube
U požaru je stradalo četvoro dece

Prema njegovim rečima, otac je još uvek životno ugrožen.

Podsetimo, požar je izbio u stanu šestočlane porodice u Ulici Kej 12. srpske brigade.

Kako je MUP saopštio dojava o požaru stigla je u 07.24 sati. Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

Infolid/Youtube
U požaru je stradalo četvoro dece

Tela dece su pronađena u jednoj prostoriji, a povređeni roditelji u drugoj. Kako prenosi Sandžalive stradali su blizanci stari tri godine, dvogodišnje dete i beba stara šest meseci. 

MUP je navelo da su deca najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom.

Prema nezvaničnim informacijama otac je preko terase pokušao da uđe u sobu kod dece, ali nije uspeo da probije vrata koja su bila zaglavljena.

Rođak ove porodice naveo je da je mogući uzrok požara to što se porodica grejala na peć i grejalice. Naveo je da se verovatno neka stvar zapalila i da je tako došlo do požara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike