"Još uvek ne zna šta se dogodilo": Danas sahrana mališana koji su stradali u Novom Pazaru, majka nije svesna da ih je izgubila u požaru!

06.03.2023

13:14

0

Autor: M. B.

Ocu stradale dece lekari na VMA se bore za život

"Još uvek ne zna šta se dogodilo": Danas sahrana mališana koji su stradali u Novom Pazaru, majka nije svesna da ih je izgubila u požaru!
Zgrada u kojoj se dogodila velika tragedija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Četvoro mališana koji su stradali juče u požaru u Novom Pazaru biće sahranjeni danas, a prema rečima njihovog dede, njihova majka još uvek ništa ne zna.

- Ta grejalica je izgleda ostala uključena. Ubila je decu, a njihov otac je jako teško. Pitanje je da li će preživeti. On je na VMA i lekari se bore za njegov život - rekao je deka četvoro mališana i otac njihove majke Amre A.

Njegova ćerka je, kako je dodao, u bolnici u Novom Pazaru i budna je.

- Nisam je video, video ju je njen ujak. Ona nije svesna šta se dogodilo - sa teskobom u glasu priča deda nastradale dece.

Dodao je da je njegov zet je u teškom stanju i da je pitanje da li će preživeti.

Prema njegovim rečima, ćerka se nedavno vratila u Novi Pazar. On joj je kupio stan, da tu živi sa svojom porodicom.

- Ona je studirala medicinu i ostavila je fakultet nakon što je na internetu upoznala muža. Udala se pre šest godina. Moji unučići su imali od šest meseci do pet godina. Jako mi je teško - rekao je on.

Otac živ goreo

Podsetimo, očevici ove tragedije ispričali su da je otac četvoro tragično nastradalih mališana živ  goreo dok je pokušavao da spasi svoju decu. On je, kako su naveli, očajnički dozivao pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece da ih spase. Na nažalost nije uspeo jer je bio u plamenu i sam je skočio sa terase.

Decu je iz stana izneo hrabri policajac Arslan Arslanović, koji se popeo uz merdevine, polomio prozor sekirom i ušao unutra.

"Svi smo odgovorni za smrt dece"

Načelnik hirurškog odelenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović rekao je da je troje mališana bilo ugljenisano, dok je kod četvrtog deteta, koje je imalo opekotine lica i šaka, pokušana reanimacija koja nažalost, nije uspela.

- Svi ovde u zgradi snosimo odgovornost za smrt te dece - rekao je danas komšija ove porodice za 24sedam.

On je za ekipu našeg portala dodao i to da smatra da se o deci nije adekvatno brinulo, te naveo da "deca nisu videla bela dana devet meseci".

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike