Detalji tragedije u Novom Pazaru: "Otac je živ goreo, pokušao je da otvori terasu i spasi decu, a kada nije uspeo - skočio je sa terase!"

05.03.2023

14:42

0

Četvoro mališana izgubilo je život u ovoj nesreći

Detalji tragedije u Novom Pazaru: "Otac je živ goreo, pokušao je da otvori terasu i spasi decu, a kada nije uspeo - skočio je sa terase!"
Copyright Infolid/Youtube

Otac četvoro mališana koji su nastradali u jutrošnjem požaru u Novom Pazaru živ je goreo dok je pokušavao da spasi svoju decu, tvrde očevici ovog strašnog događaja.

Kako kažu komšije, čuli su da je troje dece bilo potpuno ugljenisano, dok je četvrto preminulo u bolnici u Novom Pazaru. Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila! Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i videla oca dečice kako gori na terasi - kaže komšija.

On je dodao da je video kako "čovek živ gori!".

Infolid/Youtube
 

- Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece i spasio ih, ali nažalost nije uspeo, i pošto je i sam goreo skočio je sa terase - tvrdi očevidac ove nesreće. 

Vatrogasac sekirom razbio prozor

Prema rečima komšija, vatrogasci su stigli brzo na lice mesta, ali se požar tada već poprilično bio razbuktao. 

- Jedan vatrogasac se bez razmišljanja popeo, sekirom razbio prozor, dim je krenuo da izlazi iz te sobe, čak se i eksplozija neka čula! Svi smo ostali bez teksta, jer nismo ni znali da li je živ - ovim rečima opisuje herojski čin jednog vatrogasca očevidac stravičnog požara u Novom Pazaru.

MUP
Ilustracija

On je zatim počeo jedno po jedno dete da iznosi kroz prozor i dodaje svom kolegi, a Hitna pomoć je decu odmah prevezla u bolnicu.

- Posle su došli po roditelje, šta je sad bilo u tom istom momentu, mi nismo mogli da znamo, tek smo naknadno saznali da deca nisu preživela, šta je sa roditeljima ne znam. Dečko koji je bez razmišljanja o svom životu spasio druge živote zove se Arslan Arslanović. To sam saznala od njegovih kolega. Posle sam saznala da je završio u bolnici, verovato se nagutao dima, tako da njemu želim brz oporavak i svaka mu čast - poručila je jedna komšinica. 

Podsetimo, u požaru koji je izbio u ranim jutarnjim časovima u Novom Pazaru život je izgubilo četvoro mališana, dok su njihovi roditelji prevezeni u bolnicu. 

Žena A. A. (32), majka dece, ima opekotine prvog i drugog stepena, sa procentom zahvaćenih površina od devet do 18 odsto. To su opekotine uglavnom na šakama, te ona nije životno ugrožena i stabilna je.

Sa druge strane, otac dece, egipatski državljanin, ima teže opekotine, pošto su mu zahvatile mnogo veći deo tela nego majci.

Takođe, naređena je obdukcija mališana koji su stradali u požaru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike