Tužilaštvo zahteva i od Centra za socijalni rad da dostavi izveštaj: Sledeće nedelje saslušanje svedoka zbog ubistva Petre (2) iz Zaječara!

04.03.2023

17:23

0

Autor: J. J.

Biće detaljno ispitana i osoba iz Centra za socijalni rad koja je bila zadužena za rad sa ovom porodicom - nezvanično se saznaje

Tužilaštvo zahteva i od Centra za socijalni rad da dostavi izveštaj: Sledeće nedelje saslušanje svedoka zbog ubistva Petre (2) iz Zaječara!
Copyright Printscreen/RTS/

Povodom jezivog ubistva dvogodišnje devojčice, za koje je osumnjičen i nalazi se u pritvoru njen očuh M.N, sledeće nedelje u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru počinje saslušanje svedoka.

- U predistražnom postupku koji se vodi pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Zaječaru protiv majke J.T, koja je osumnjičena da je izvršila krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, od naredne nedelje počinje ispitivanje svedoka. Biće ispitana porodica, rođaci, komšije… Nakon završenih ispitivanja odlučiće se o daljem toku postupka i preduzimanju drugih mera i radnji za kojima se ukaže potreba - rekli su iz Osnovnog suda u Zaječaru, piše Kurir.

Osnovno javno tužilaštvo zahtevalo je i od zaječarskog Centra za socijalni rad da dostavi izveštaj o postupanjima i preduzimanju mera iz njihove nadležnosti u porodici osumnjičene.

- Biće detaljno ispitana i osoba iz Centra za socijalni rad koja je bila zadužena za rad sa ovom porodicom - nezvanično se saznaje.

Printscreen/RTS/Facebook/M.N
 

Uporedo, iduće nedelje, kreće i saslušanje svih svedoka u Višem javnom tužilaštvu, vezano za postupak koji se vodi protiv M.N. koji se brani ćutanjem, a zbog teškog ubistva preti mu doživotna kazna zatvora.

Podsetimo, kum bivšeg supruga J. T. (23), čiji je drugi suprug M. N. (25), krvnički pretukao devojčicu P. V. (2) u Zaječaru oglasio se za 24sedam posle svirepog zločina. Prema njegovim rečima, J. T. je sa njegovim kumom N. V. vanbračno živela i on je otac ubijene devojčice. N. V. i J. T.  imali su stabilan odnos, ali su se i svađali zbog dece, koju je majka zanemarivala i ostavljala samu.

- Ona je često izlazila po komsiluku, a kad moj kum dođe sa posla zatekne decu samu. Oni su prljavi, neobučeni. Tada se malo posvađaju i ona obeća da će da se promeni, ali to potraje kratko i ona nastavi po starom. To se sve ponavljalo. Moj kum je morao da radi i nije mogo stalno da bude sa decom. Borio se za tu decu i da bude sve u redu što se njega tiče. Bio je brižan otac, a kad nije radio on ih je oblačio, prao, sprmao im da jedu i vodio računa o njima - rekao je ranije za 24sedam D. N., inače kum N. V., oca male P. V.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike