"Kao da je izvršen incest, Aleksić je u mom životu od detinjstva": Potresno svedočenje devojke na suđenju učitelju glume

03.03.2023

12:08

1

Na današnjem ročištu svedočila je oštećena M. Ć.

"Kao da je izvršen incest, Aleksić je u mom životu od detinjstva": Potresno svedočenje devojke na suđenju učitelju glume
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Na današnjem suđenju Miroslavu Miki Aleksiću, koje je prekinuto nakon što je njegov advokat novčano kažnjen i izbačen iz sudnice, svedočila je oštećena devojka M.Ć.

Ona je navela da je tokom uznemiravanja od strane okrivljenog imala subjektivni osećaj da je izvršen incest jer je Aleksić bio prisutan u njenom životu od detinjstva, dodajući da je sa sedam godina krenula u njegovu školu.

Svedok je istakla da je Aleksić bio sklon grubim, neprijatnim i besnim komentarima, kao i da je imao burne i nepredviđene reakcije.

Odgovarajući na pitanje branioca okrivljenog M.Ć. je rekla da nije ranije prijavila Aleksića policiji jer između ostalog nema poverenje ni u policiju ni u sudstvo, dodajući da je mislila da je nemoguće dokazati taj događaj.

Svedok je odgovarajući na pitanja svog punomoćnika Borivoja Borovića rekla da je Aleksić jednom gađao dečaka plastičnom stolicom kao i da je istog tog dečaka optužio da je ukrao pare koje su mu roditelji dali za školarinu.

Na pitanja sudije oštećena je rekla da se zaledila i da telo nije htelo da je sluša kada je Aleksić gurnuo jezik u usta.

Takođe je navela da je bila u šoku i da nije očekivala to, kao i da je htela da ga odgurne ili ugrize, ali je telo nije slušalo i bila je odsečena. Sledeće ročište zakazano je za 11.april kada su pozvane dve oštećene da svedoče.

Podsetimo, na prethodna dva ročišta svedočila je oštećena  N. V., koja je između ostalog ispričala i kako ju je Aleksić zagrlio i stisnuo za zadnjicu kada je došla u njegovu kancelariju kako bi mu saopštila da želi da nastavi školovanje u Italiji 2018. godine.

Aleksićev advokat izbačen iz sudnice

Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića sudija je prvo kaznio novčano sa 50.000 dinara, nakon nekoliko opomena da ne iznosi svoje lično mišljenje već da postavlja pitanja oštećenoj.

Jakovljević je potom tražio izuzeće sudije jer kako navodi, sumnja da je on rođak jednom od svedoka u tom postupku.

Sudija je na to odgovorio: "Nisam znao, moraću da menjam testament. Izbacuje se advokat Zoran Jakovljević iz sudnice".

Zatim je, preneli su mediji, Jakovljević izašao i rekao: "Sa zadovoljstvom, nema problema".

Sledeće ročište zakazano je za 11.april kada su pozvane dve oštećene da svedoče.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike