Mika Aleksić noć proveo u bolnici, mora da leži: Odloženo suđenje učitelju glume

12.09.2022

09:29

0

Prethodno ročište prekinuto je posle sat i po vremena zbog dojave o bombi u Palati pravde

Mika Aleksić noć proveo u bolnici, mora da leži: Odloženo suđenje učitelju glume
Miroslav Aleksić 10 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.

- Striktno mu zabranili da dolazi, mora da leži. Bio je celu noć u bolnici - kažu u Palati pravde.

Podsećamo, prethodno ročište prekinuto je posle sat i po vremena zbog dojave o bombi u Palati pravde.

Na samom početku suđenja advokat Borivoje Borović obratio se sudiji.

- Podilazite okrivljenom koji stvara sliku o sebi kao o velikom umetniku. Mesecima smo svedoci da veliki umetnik sedi na optuženičkoj klupi i drži predavanja sudu - rekao je.

Aleksićev branilac Zoran Jakovljević apelovao je na sudiju da opomene kolegu Borovića da ne insinuira i da ne optužuje Aleksića da nešto izigrava.

- Ovaj čovek je došao u lošem stanju kako bi izneo svoju odbranu, a on ga napada, zakon ne ograničava dužinu iznošenja odbrane - rekao je Jakovljević.

Citatima osporava optužnicu

Sudija je, kao i na prethodnim ročištima, opominjao Aleksića da ne čita optužnicu i analize veštaka i dodao da će to uraditi kada budu saslušani veštaci.

- Imaćete pravo da postavljate pitanja, od prvog ročišta vas učimo kako se iznosi odbrana. Pravili smo pauze, odlagali smo ročišta, niste poštovali dogovor - rekao je.

Aleksić je na to odgovorio da ne misli da on to radi, da ne dokazuje ništa, već citate koristi kako bi osporio delove optužnice.

Aleksićev advokat, Zoran Jakovljević dobio je opomenu za ometanje i govor bez dozvole. On je insistirao na tome da mu sudija uključi mikrofon i da se njegove reči unesu u zapisnik, ističući da mu sudija uskraćuje prava.

Na prethodnom ročištu Aleksić je govorio o Ivi Ilinčić.

ATAImages/ Antonio Ahel
Iva Ilinčić

- Pričaću o epizodi koju sam nazvao "Izgubljena u vremenu Iva Ilinčić". Ona je četiri i po godine pokušavala sve da potisne ubeđujući sebe da se to nije dogodilo, da to nije istina. Istakla je da je, kada je krenula na terapiju, počela da misli svojom glavom i spoznala istinu. Posle 6 godina Iva se našla u vremenu, ali pre svega u medijskoj kampanji "Nisi sama" - rekao je Aleksić.

Miroslav Aleksić istakao je da je njegova "jedina namera i želja da argumentovano kaže da ono za šta se tereti nije moguće".

On je dodao da Iva tvrdi da je 2013. godine Milena Radulović rekla da "Mika nije ono za šta se predstavlja".

- Ona govori o prisećanju o tome šta je Milena rekla, a ne o svom sećanju. Ja ovde stojim kao kao čovek koji Ivu poznaje 15 godina. Potrudiću se da iznesem sve pozitivno kada je u pitanju Iva. Rečeno je da samo u kancelariji bili samo ona i ja, da nema očevidaca. Ja znam zašto su one rekle neke stvari i moje je da to iznesem. Ja sam svedok tih događaja, a po njihovim navodima i učesnik - istakao je.

"Preslikane" izjave

Aleksić je napomenuo da je Ivina izjava početak slučaja koji se zove Milena Radulović.

ATAImages/ A.A.
Milena Radulović

Pre ročišta koje je delom održano 23. juna, odložena su dva suđenja. Jedno iz razloga što je odsutan bio predsedavajući sudija, a drugi put zbog hirurške intervencije koju je imao Aleksić.

Aleksić je prethodno, 4. aprila, govorio o dve polaznice svog dramskog studija, J. V., M. Đ. i I. V.
On je, kao i na prethodnim ročištima, više puta citirao izjave iz optužnice, u čemu je potom prekinut. Na prekidanje je odgovorio da je "zadatak od početka bio da se ne zna šta je napisano u optužnici", kao i da je "namera bila da se slučaj M. Đ. zaboravi".

Optuženi je rekao da je u "optužnici primetna korekcija izjava jer, kako navodi, u jednoj izjavi devojka tvrdi da joj je on pomerao odeću, dok u narednoj govori da joj je on naredio da to sama uradi".

Aleksić je dodao da su izjave I. V. "preslikane izjave Ive i Milene".

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike