"Kad se uzbudi, priča o ocu, meni i dečku": Aleksić kazao da je Milena želela da bude zavodnica kao Šeron Stoun, pa spomenuo prostituciju!

02.02.2022

19:45

0

Autor: 24sedam

Aleksić je istakao kako on nije nastavnik škole glume, već reditelj

"Kad se uzbudi, priča o ocu, meni i dečku": Aleksić kazao da je Milena želela da bude zavodnica kao Šeron Stoun,  pa spomenuo prostituciju!
mika aleksic palata pravde 0202 2022 foto kaca (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Tokom današnjeg suđenja, Miroslav Aleksić, koji je optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje polaznica škole glume, kazao je da je glumica Milena Radulović farbala kosu i želela da bude kao Šeron Stoun, koja je tada važila za zavodnicu.

Naime, on je ispričao da su polaznici tada gledali filmove i komentarisali ih i da je svako od njih imao neku želju koja je u tom trenutku delovala nedostižno.

- Gledali smo filmove i serije sa video-kaseta koje su mi stajale u drugoj prostoriji. Nakon toga bismo diskutovali o tome što smo gledali i pričali o tome šta u tom trenutku žele. Mali ljudi su tada imali neke želje koje su nedostižne i neprirodne. Milena Radulović, kako je odrastala, tako je želela da bude Šeron Stoun - kazao je Aleksić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Kada smo odgledali film, pričali smo o tome. Jedna devojka ima takvu situaciju - rekao je Aleksić, aludirajući na to kako je majka jedne od devojaka koje ga optužuju bila navodno prostitutka.

Takođe, tokom današnjeg pretresa insistirao je na tome da on nije nastavnik glume, već reditelj, i istakao da nema školu glume nego dramski studio.

"Kad se uzbudi, priča o ocu, meni i dečku"

Aleksić je kazao da je Milena imala traume, koje vuče iz porodice.

- Milena je sa 17 godina imala traume iz porodice, i kad se uzbudi ona malo priča o ocu, pa o meni, pa o svom dečku - dodao je Aleksić.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Aleksić je napomenuo da se u optužnici spominje da je navodno vređao roditelje polaznika škole, međutim, on je to demantovao i kazao da ničiju majku nije nazvao kurvom.

- Sa kojim pravom se piše o tome kada to nisam rekao? Ako je svedok uhvaćen da laže, on mora da snosi odgovornost. Insistira se na tome da proces ostane zatvoren za javnost, a bile su u javnosti (misleći na devojke), i smatram da proces treba da bude otvoren za javnost - kazao je Aleksić.

Transparenti ispred suda

Aleksića su ispred sudnice danas dočekali veliki transparenti na kojima je pisalo "Verujemo Mileni Radulović", "Silovali su u ratu, siluju i u miru" i "Pravda za žrtve, kazna za počinioce".

Glumice koje su Aleksića prijavile svedočiće naknadno, kada ih sud pozove, a odluka o prisustvu javnosti tokom njihovog saslušanja biće naknadno doneta.

Sledeća ročišta su zakazana  za 1. mart i 4. i 28. april.

Takođe, sudija je Aleksića više puta opomenula da u iskazu mora da bude konkretniji.

- U jednom malom, bednom prostoru od 75 kvadrata stane između 20 i 25 ljudi. Tu je postojao jedan prostor koji je i sa prednje i sa zadnje strane bio otvoren. Nisu postojale zavese i uvek je bilo ko mogao da primeti da se nešto dešava, posebno jer je jedna strana gledala ka zgradama. Noću i preko dana uvek je tu bilo upaljeno svetlo. Kako je moguće da su sve devojke govorile na isti način o prostoru? Pa bile su spremljene da opišu prostor i šta će da kažu - kazao je Aleksić.

- Delo za koje sam optužen ne postoji, sudite mi kao ličnosti. Svako je iz moje škole mogao da ode bez objašnjenja, ukoliko ga moj autoritet obeshrabruje. Ja sam njih viđao jednom nedeljno, a govori se o mom strahovitom uticaju na njih. Ovde se posmatra cela životna drama kroz 14 situacija, koje mi tužilaštvo stavlja na teret. Što se izdvaja tih 14 kada su one u svojim iskazima opisale tri puta više.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Aleksić je dodao da optužnica svako delo opisuje na isti način, na istom mestu. Rekao je da je svima zajednički izbor glume, ali da su one sve različite. Takođe je dodao da je u pitanju sindrom lažnog prijavljivanja i pravljenja događaja.

- Na početku optužnice stoji da je Milena Radulović prijavila slučaj, a da je uz prijavu na lični zahtev donela dva izveštaja, psihologa i psihijatra. To je uvršteno u glavne dokaze. Kakvi su to dokazi? Svaka devojka ima isti početak iskaza. Sve su o tome ćutale do prijavljivanja slučaja i isti su razlozi zašto su prijavile. Milena, tvoja sestra je ostala još četiri godine u mojoj školi. Što se nisi borila za svoja prava i za prava svoje sestre?

Istakao je da Milena jeste razvila traume u tom periodu, ali ne iz razloga koji se navode u optužnici.

- Ono što je svim devojkama zajedničko je pretvaranje. Nema slučaja i nema dokaza. Iva Ilinčić i Milena Radulović su u svojim iskazima prepisale istu rečenicu iz knjige iste autorke. Njihovi iskazi su izmišljeni, u njima sam nalazio delove iz knjiga. Petnaest dana posle prijave, moj studio je zatvoren i narednih dana je tužilaštvo moglo da proveri kako izgleda prostor, ali to nije učinilo. Prostor je tako organizovan da su svuda prozori koji gledaju u zgrade, a zavese nismo imali. Posebna prostorija koju navode je mali prostor u kom se kuva kafa. Milena je tvrdila da ona nema prozor, a ima ga.

Dodao je da su sve oštećene označene brojem godina, da su one potpuno depersonalizovane i sve se svode u jednu osobu kao žrtvu.

- Spominjano je da sam govorio da nisu potrebni oni meni, već ja njima, ali to se odnosilo na srednjoškolce u završnim fazama školovanja, koji su mladi, puni obaveza i nemaju vremena. Govorio sam im da ako nemaju vremena za zadatke koje im zadajem, ne treba ni da dolaze. Ne dolazim ja zbog njih, ja postojim jer sam ja njima potreban.

Za tvrdnje da nije dozvoljavao roditeljima da se sa decom penju u studio, potvrdio je da su tačne.

- Nisam nikad hteo da ulazim u kontakt sa roditeljima i da ogovaram njihovu decu. Nemam šta da pričam sa roditeljima. Trudio sam se da roditelje vidim za upoznavanje i da ih od tada što manje viđam. Mogli su da me pozovu ako je neka nevolja, ali da se družim s njima, ne dolazi u obzir.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju, i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike