Ukleta ulica u Novom Sadu: Na 50 metara asfalta petoro ubijenih! Među žrtvama i vođa "veterničkog klana" i njegova supruga

28.02.2023

19:45

1

Prvo ubistvo dogodilo se još 1994. godine kada je hicem iz snajpera u ulici Braće Dronjak likvidiran Žićo Mijušković

Ukleta ulica u Novom Sadu: Na 50 metara asfalta petoro ubijenih! Među žrtvama i vođa "veterničkog klana" i njegova supruga
Petoro ubijenih u ulici Braće Dronjak: Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7 Pixabay google maps printscreen

Novi Sad ima svoju ukletu krvavu ulicu. Na svega 50 metara asfalta, koliko je dugačka ulica Braće Dronjak u Novom naselju, ubijeno je petoro ljudi. Ćetvoro od njih žrtve su mafijaških likvidacija, dok je jedna osoba usmrćena tokom žurke. Stanari su i sami šokirani činjenicom da je njihova ulica postala poznata po zločinima.

Prvo ubistvo dogodilo se još 1994. godine kada je hicem iz snajpera, upravo u ovoj ulici likvidiran Žićo Mijušković.

Nenad Opačić, vođa "veterničkog klana" i njegova supruga Jasmina likvidirani su na današnji dan pre osam godina u ulici Braće Dronjak kod ulaza u zgradu sa brojem 16 u kojoj su živeli u novosadskom Novom naselju. U noći kad su proslavljali 22 godine braka, Nenad je ubijen sa pet, a Jasmina sa tri hica.

Tog 28. februara 2015. godine, nešto pre 20 časova, Opačići su stigli u novosadski restoran „Akva Dorija“, gde su im društvo pravili Nenadov mlađi brat i Jasminina kuma, koja je, sticajem okolnosti, bila i očevidac dvostrukog ubistva. Uz večeru i tamburaše slavili su dan kad su se jedno drugom zakleli na vernost. Njihov brak većim delom prošao je u razdvojenosti supružnika, jer je Opačić, kao osuđeni vođa "veterničkog klana", boravio na dugogodišnjoj robiji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, sa koje je u vreme smrti izašao na dopust.

Slavlje su, posle večere, nastavili u kafiću na SPENS-u, a zatim su Jasmina i kuma jednim automobilom otišle kući, dok je Nenad odvezao brata i prijateljicu u Veternik.

Opačići likvidirani ispred ulaza broj 16

Opačića su, kad se vratio, čekale supruga i kuma. Krenuli su prema ulazu broj 16, kada im je iza ćoška, iz pravca Bulevara Jovana Dučića, u susret naišao muškarac visok oko 180 centimetara. Na sebi je imao jaknu sa kapuljačom navučenom preko glave. On se, dok je nailazio, teturao i delovao je kao da je pijan.

U trenutku kad im je prišao na dva metra, izvadio je već repetiran pištolj i pucao u Nenada Opačića, ispalivši nekoliko metaka. Ranjeni Nenad se posle prvih hitaca zateturao i pao između dva parkirana automobila, a dok je ležao, "overen" je i hicem u glavu.

YouTube/ RUDAR 7
Nenad i Jasmina Opačić i policijski uviđaj posle dvostrukog ubistva

Kad je shvatila šta se dogodilo, Nenadova Izbezumljena supruga Jasmina potrčala je za ubicom uz vrisak: "Šta si to uradio, šta si to uradio?!” U tom momentu, on se okrenuo i ponovo zapucao, u nameri da je zaplaši, a onda je hladnokrvno još dva puta povukao obarač i pogodio je u obraz.

Jasmina je bila živa neko vreme, a izdahnula je tokom transporta do bolnice. Ugušila se u  sopstvenoj krvi. Smrti je pošteđena jedino njihova kuma, inače očevidac zločina. Likvidacija Opačića, inače, skovana je zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao višegodišnju robiju.

Krvava žurka na osmom spratu

Žurka u iznajmljenom stanu pretvorila se u tragediju 29. oktobra 2018. godine kada je Lazar Ristić (21) nožem izbo i ubio Stefana Stevanovića (23) na osmom spratu solitera u ulici Braće Dronjak broj 13. Izbodeni mladić ubrzo je podlegao povredama, a napadač je pokušao da pobegne na krov zgrade, ali je brzom reakcijom policije zaustavljen.

Prihvatanjem sporazuma o priznanju krivice, Lazar Ristić je u novosadskom Višem sudu osuđen na šest i po godina zatvora zbog ubistva poznanika Stefana Stevanovića na žurci u iznajmljenom stanu u Novom naselju.

Njih dvojica su sa još nekoliko momaka i devojaka bili u tom stanu, gde se u noći između subote i nedelje organizovali žurku. Sutradan pre podne među okupljenima je izbila svađa, a Lazar je u jednom trenutku dograbio nož i ubo Stevanovića. Iako povređen, on je pokušao da pobegne, ali je uspeo da stigne do četvrtog sprata, a jedan od njegovih prijatelja je pozvao Hitnu pomoć. Lekari su u hodniku pokušali da ga reanimiraju, ali je on, nažalost, preminuo.

Policija je na adresu stigla svega nekoliko minuta posle dojave, a u zgradi su pronašli osumnjičenog Ristića, koji je pokušao da se sakrije na poslednjem spratu, ali je brzo pronađen i uhapšen.

Metak u čelo Crnogorca

Crnogorac Željko Bulatović likvidiran je jednim metkom u čelo 9. septembra 2019. godine, oko 22 sata, ispred zgrade broj 7 u kojoj je u iznajmljenom stanu živeo u ulici Braće Dronjak. Istražitelji su tada sumnjali da je motiv ubistva Bulatovića osveta njegovom sinu Aleksandru, kome se u tom momentu sudilo za mafijaško ubistvo u Sarajevu, počinjeno tri godine ranije. Inspektori su kasnije, ne bi li proverili privatnu i poslovnu prošlost žrtve, kontaktirali svoje kolege u Republici Srpskoj, odakle se Bulatović, šest meseci pre nego što je ubijen, preselio u Novi Sad. To, po svemu sudeći, nije dalo rezultate, jer je ubica ostao van domašaja policije.

Komšije iz zgrade su posle zločina tvrdile da ga nisu poznavale, ali da je bio uvek srdačan u prolazu kada su ga sretali, kao i da su ga zapamtili po "ijekavici" kojom je govorio, a koja nije svojstvena za Novosađane.

Ubica koji je likvidirao Bulatovića u Novom Sadu, kako je pokazala istraga, tim smaknućem je najverovatnije želeo da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudilo zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

Mlađem Bulatoviću se u Banjaluci tada sudilo zbog mafijaškog ubistva iz 2016. godine, a on je baš tog dana, nekoliko sati pre očevog ubistva, izneo završne reči u ponovljenom postupku.

Aleksandar je zatim pravosnažno osuđen na 16 godina zatvora, a Saša Vidović, prvooptuženi za ubistvo Lazarevića, dobio je zatvorsku kaznu od 19 godina. Vidović je kasnije presudio sebi u zatvoru u Foči.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike