"On je prvi potegao oružje": Optuženi za ubistvo Draga Božovića tvrdi da je pucao u samoodbrani

27.02.2023

13:52

0

Ćeranić je na sudu ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije

"On je prvi potegao oružje": Optuženi za ubistvo Draga Božovića tvrdi da je pucao u samoodbrani
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Višem sudu u Beogradu danas je ispočetka krenulo suđenje Milošu Ćeraniću, koji se tereti da je krajem novembra 2018. godine ubio crnogorskog državljanina Draga Božovića na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Suđenje je krenulo ispočetka jer je došlo do promene predsednika sudskog veća, odnosno jer je postupajuća sudija Jelena Škulić izabrana za sudiju Apelacionog suda u Beogradu.

Okrivljeni Ćeranić je ostao pri ranijoj odbrani, kao i ošstećeni, a sudija je odredila da se saslušaju policijski službenici koji su sastavljali skicu lica mesta, kao i veštak MIlan Kunjadić, koji će biti salsušani 3. aprila.

Apelacioni sud u Beogradu je 30. septembra prošle godine usvojivši žalbu Ćeranićevog advokata Ivane Ostojić, ukinuo pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, te da je Božović prvi potegao pištolj na njega. On je tokom suđenja ispričao da se sastao sa Božovićem zbog sukoba koji su imali od ranije.

Nakon toga, kako Ćeranić tvrdi, ubijeni je prvi potegao oružje, a on je nasumično počeo da puca bez namere da ga ubije. Božović je tada pogođen sa više hitaca u ulici Nede Spasojević, nakon cega je prevezen u bolnicu gde je 1.decembra podlegao povredama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike