Harmonikaša tukao do smrti tvrdeći da mu krade strofe: Ferat bi možda bio živ da su kelnerica i ostali gosti pozvali hitnu

17.11.2022

13:10

0

Autor: 24sedam

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Selimovića (35) iz Gornjeg Matejevca za smrt Ferata Asanovića (68)

Harmonikaša tukao do smrti tvrdeći da mu krade strofe: Ferat bi možda bio živ da su kelnerica i ostali gosti pozvali hitnu
Ferat Asanović - Copyright 24sedam/Maja Kostić

Da je bilo ko od prisutnih gostiju i konobarica 3. maja ove godine u kafani u Rendgenovoj ulici u Nišu pozvao Hitnu da pomogne pretučenom harmonikašu Feratu Asanoviću (68) on bi danas možda bio živ, a sudski postupak koji se zbog ovog slučaja vodi pred Višim sudom u Nišu, imao bi neki drugi tog.

Kelnerica Zorica Kostić rekla je danas pred sudom da joj nije palo na pamet da zove policiju ili hitnu jer je bila istraumirna događajima kojima je svedočila.

Aleksandar Manojlović, koji je bio gost u kafani tvrdio je da nije imao mobilni telefon, a zašto niko od još trojice ljudi koji su se tragične večeri zatekli u kafani nije postupio drugačije, biće poznato na sledećem glavnom pretresu kada će i oni biti saslušani.

Aleksandar Selimović (35) kome se sudi zbog Feratove smrti svoje nečinjenje da pokuša da dozove pomoć pravdao je rečima da mu se te noći telefon ispraznio.

Manojlović je pred sudom, kako navodi Telegraf.rs potvrdio da je svojim očima video kada je Selimović krvnički pretukao Asanovića.

- Čuo sam Aleksandra kako se žali da mu harmonikaš ne peva cele pesme već samo strofe. Video sam da mu je dao 200 dinara a čuo sam da mu je navodno pre toga platio 100 evra. Zatim mu je oteo harmoniku i razbio je od pod a onda mu udario desetak šamara. Govorio mu je da će ga ubiti, ja sam pokušao da ga zaštitim, govorio sam mu da ga ne tuče. On je kazao da je harmonikaš navodno tukao konobaricu, pa ga je udario još desetak puta iz sve snage pesnicama u glavu. Udarao ga je kao da bije po džaku, shvatio sam da su njegove pretnje ozbiljne pa sam ga odgurnuo a Ferata podigao na stolicu. Bio je sav ubijen, tekla mu je krv iz nosa ali nije progovorio ni reč – kazao je čovek koji je prisustvovao kobnom događaju.

Požalio se da je umoran

Iskaz Zorice Kostić, delimično je podržao odbranu optuženog Selimovića jer je ona potvrdila da je Ferat udario po ruci kada je odbila da mu posluži piće, što je kako je istakla, bio razlog da on po drugi put napadne harmonikaša.

- Ferat i Aleksandar su sedeli zajedno, sve je izgledalo normalno, a zatim sam čula da se raspravljaju na romskom jeziku što nisam razumela ali sam po njihovim gestikulacijama shvatila da neki problem postoji. U jednom trenutku Aleksandar je viknuo na srpskom: "Nemoj da mi sviraš po jednu strofu, razbiću ti harmoniku! Kada se Ferat požalio da je umoran, on mu je stvarno uništio instrument i počeo da ga udara... – opisala je kelnerica Zorica.

Obrisala krv i zaključala vrata

Dodala je da je Aleksandru na njegov zahtev pozvala taksi i zatvorila kafanu a da su ona i Ferat poslednji izašli.

- Obrisala sam Feratovu krv sa poda, pokupila delove harmonike i zaključala kafanu. Kada sam izašla ugledala sam ga kako sedi na žardinjeri, nije više krvario. Nisam znala da je tako teško povređen jer je sam izašao, nisam se snašla, to mi je bila prva takva situacija, sada bih uradila drugačije – dodala je Kostićeva.

Teško povređenog čoveka nekoliko sati nakon napada pronašao je prolaznik i pozvao Hitnu pomoć. Ferat je prebačen u bolnicu ali je ubrzo preminuo od teških povreda glave.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike