Serijski ubica iz Srbije žrtve nalazio u supermarketima, a u krvavi pir išao sredom: Osumnjičen za najmanje četiri zločina

01.02.2023

22:18

0

Sa suprugom i dvoje dece u Nemačku ušao početkom decembra, kao turista, a do sada nije bio poznat nemačkoj policiji

Serijski ubica iz Srbije žrtve nalazio u supermarketima, a u krvavi pir išao sredom: Osumnjičen za najmanje četiri zločina
Državljanin Srbije uhapšen u Nemačkoj - Copyright stern.de

Srbin (31), inače serijski ubica koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je ubio tri penzionerke, po svemu sudeći, stoji i iza još jednog zločina što trenutno proverava nemačka policija. Nemačka policija označila ga je kao serijskog lopova i ubicu, a uhapšen je po poternici koja je za njim raspisana.

On je, kako nezvanično saznajemo, uhapšen u utorak oko 16 sati u stanu koji se nalazi na samo 150 metara od mesta na kome su ubijene dve poslednje žrtve.

Kako prenose nemački mediji, dokazi ga zasad nesumnjivo dovode u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se proverava njegova umešanost u ubistva još dve penzionerke iz istog kraja, predgrađa Švebiš Hala. Mediji navode da se njegova umešanost proverava i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo pre oko dve nedelje, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.

Zajedničko za sve žrtve, kako navode mediji, bilo je to što su u poznim godinama, bogate i živele su same. Srbin, međutim, kako pišu mediji, nije pronašao veliki plen u njihovim stanovima. U Nemačkoj je navodno za dva meseca, koliko je boravio u toj državi, ubio dve žene.

Sa suprugom i dvoje dece u Nemačku je ušao početkom decembra, kao turista. On do sada nije bio poznat nemačkoj policiji. Prvi zločin počinjen je krajem decembra, a drugi prve nedelje januara.

Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP
Nemačka policija: Ilustracija

Motiv zločina se još proverava, ali se zasad sumnja da je u pitanju pljačka. Interesantno je da su sva četiri ubistva počinjena sredom. Na oružju kojim su počinjeni zločini, pronađena je DNK uhapšenog Srbina.

Sve starice ubijene su u sopstvenim kućama, a navodno je uhapšeni 17. januara pokušao da opljačka i muškarca (83), kome je pretio pištoljem u njegovoj kući.

Brat ubijene Gertraute N. (89) ispričao je za nemačke medije da ga je nedavno policija saslušala i da su ga pitali da li se svađao sa sestrom.

- Verujem da je ubica vrebao svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima - izjavio je brat ubijene.

Prikupljeni su brojni dokazi, otkriven njegov DNK na mestima zločina, ali i drugi tragovi kao što su ruta kretanja, plaćanje karticama, koji su samo složili kockice. Veoma veliki doprinos dalo je i objavljivanje foto-robota, saopštila je policija.

Viši javni tužilac Harald Lustig izjavio je da toliko ubistava nije uobičajeno za ruralno područje. Žrtve su živele u neposrednoj blizini, uvek su mete bile starije žene, a zločini su se dešavali sredom.

Srbin je inače uhapšen u stanu u kom je živeo s porodicom. Komšije su ispričale da je policija opkolila zgradu, odvela čoveka s lisicama na rukama, a ubrzo su u pratnji policije izvedeni i žena i deca, a stan je zapečaćen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike