Srbin uhapšen zbog 600 kila droge: Od vikendice napravili skladište narkotika, vrednost zaplene milion evra!(FOTO)

17.02.2023

10:14

0

Autor: Lj.K.

Iznajmljena vikendica na području Zeline služila kao skladište

Srbin uhapšen zbog 600 kila droge: Od vikendice napravili skladište narkotika, vrednost zaplene milion evra!(FOTO)
Zaplenjena droga - Copyright MUP

Hrvatska policija otkrila je u jednoj iznajmljenoj vikendici na području Zeline više od 600 kilograma raznih droga, i tom prilikom uhapešna su dvojica muškaraca, od kojih je jedan državljanin Srbije.

Pretpostavlja se da su dileri iznajmljenu vikendicu pretvorili u skladište narkotika.

Osim droge pronađena je i manja količina oružja; oružje s prigušivačima s više stotina metaka, kilogram plastičnoga eksploziva velike razorne moći.

 

Kako nezvanično saznaje hrvatski dnevnik Jutarnji list, najveći deo ove droge oko 320 kilograma odnosi se na marihuanu, ali pronađeno je oko 170 kilograma tableta ekstazija, stotinak kilograma amfetamina u prahu i tečne amfetaminske baze. Zaplenjena droga procenjuje se na oko milion evra.

Za sada nije poznato kako je policija otkrila lokaciju na kojoj je pronađena droga, odnosno da li je reč o slučajnom nalazu ili o planiranoj akciji. Takođe ostaje nepoznato da li je droga bila u tranzitu ili namenjena hrvatskom tržištu.

Policija je, pre godinu dana, u jednom stanu u Središću pronašla slično skladište u kojem je pronađeno desetak vrsta raznih droga i to u impresivnim količinama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike