Neviđeni pokušaj obmane: Angažovao ženine dvojnice da glume ludilo kod psihijatra da bi dobio starateljstvo nad decom!

13.02.2023

13:57

0

Autor: Lj.K.

B. L. na prevaru svoju bivšu partnerku proglasio ludom

Neviđeni pokušaj obmane: Angažovao ženine dvojnice da glume ludilo kod psihijatra da bi dobio starateljstvo nad decom!
Notar ilustracija - Copyright Profimedia

Istragom osnovnog javnog tužilaštva otkrivena je prevara kojom je osumnjičeni B. L. hteo da svoju bivšu partnerku proglasi ludom i da mu se na osnovu toga dodeli starateljstvo nad decom.

Odlukom dežurnog tužioca, zvezdarska policija donela je rešenje o zadržavanju. D. L. i M. M. zbog osnova sumnje da su učinile krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, dok je osumnjičenom B. L. određen pritvor do 30 dana.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni B.L. i osumnjičena S.L. su drugog marta prošle godine došli u Dom zdravlja Zvezdara, gde se osumnjičena S.L. lažno predstavila kao oštećena A.V., koja je bivša vanbračna supruga osumnjičenog B.L. i tražila pregled kod lekara opšte prakse kako bi dobila uput za pregled kod psihijatra. Istog dana je pregledana kod specijaliste koji je sačinio izveštaj i osumnjičenu uputio na pregled u Institutu za mentalno zdravlje.. S. L. je dokumentaciju potom predala osumnjičenom B.L.

Nakon toga, kako se dodaje, 21.novembra prošle godine, osumnjičeni B.L. je sa osumnjičenom M.M. došao u Institut za mentalno zdravlje, gde se osumnjičena M.M. predstavila kao oštećena A.V. i priložila gore navedeni izveštaj psihijatra, gde je pregledana od strane specijaliste koji je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ na hitno zbrinjavanje, u pratnji osumnjičenog B.L. koji se predstavio kao njen brat.

Tako pribavljene izveštaje  B.L. je sedmog decembra prošle godine upotrebio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A.V.

Osumnjičeni S.L. i M.M. su u petak saslušani u prostorijama tužilaštva i istog dana sa njima je  zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Istovremeno, na predlog tužilaštva prema osumnjičenom B.L. je od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor u trajanju od 30 dana, zbog opasnosti od bekstva, kao i straha da će uticati na svedoke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike