Suđenje za masakr u Jabukovcu počinje iz početka: Maji i Davoru ukinuta presuda, slučaj zaveden kao novi predmet!

12.02.2023

22:29

0

Maji Bađikić i Davoru Perniću sudiće se ponovo za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu 7. avgusta 2019. godine

Suđenje za masakr u Jabukovcu počinje iz početka: Maji i Davoru ukinuta presuda,  slučaj zaveden kao novi predmet!
Maja Bađikić i Davor Pernić - Copyright Printscreen/Facebook/

Maji Bađikić i Davoru Perniću koji su osuđeni na 40, odnosno 35 godina zatvora, zbog masakra u Jabukovcu, suđenje bi trebalo da počne iznova.

Advokat Maje Bađikić izjavio je za medije da je iz suda u Zaječaru dobio informaciju da se menja sudija i da Davor Pernić sada neće  moći da dobije kaznu zatvora veću od 35 godina.

- Nisam još dobio sve podatke, ali iz suda u Zaječaru je javljeno da se menja sudija i da je sve zavedeno pod novim predmetom. Moja klijetkinja je još u pritvoru, o ukidanju još nisam dobio obaveštenja, ali suđenje u ovom slučaju kreće ispočetka - rekao je Miroslav Lazić, branilac Maje Bađikić.

Prema njegovim rečima, obe presude su u celosti ukinute, iako Davorova odbrana nije podnela nikakvu žalbu.

- Još nisam siguran kako će biti u Majinom slučaju, ali on sada neće moći da dobije kaznu zatvora veću od 35 godina, samo manju - kazao je Lazić.

Četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, da podsetimo, dogodilo se 7. avgusta 2019. godine u okolini Negotina, kada su iz pištolja ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53). U žrtve je ispaljeno 10 hitaca, a tokom istrage policija je privela više desetina ljudi, a njih 20 je podvrgnuto poligrafu.

24sedam/Nenad Vujanović
 

Egzekutori su u žrtve pucali iz dva oružja. U Raju Kazimirovića i sestru pucano je iz jednog pištolja, a u majku i sestričinu iz drugog. Kazimirović je ubijen na traktorskom sedištu, a žene ispred trema, odnosno pored kućnog stepeništa. Ubice su ženama, nakon što im je pucano u glavu, lica prekrili krpama.

Maja je, kako se navodi u optužnici, pucala iz puške i ubila Dragicu, a potom je hicem u glavu "overila" njenog sina Raju. Davor, koji je bio u emotivnoj vezi sa njom, iz pištolja "škorpion" likvidirao je Ljubinku, a onda njenu ćerku Draganu.

Po dogovoru su, kako se navodi u optužnici, u avgustu 2019. godine otišli na imanje Raje Kazmirovića. Davor je svojim kolima došao do kuće Maje Bađikić. Ona je već bila u svojim kolima i čekala ga. Pakleni plan im je bio da opljačkaju Kazimirovića koji je, kako se po selu pričalo, navodno imao 100.000 evra i ćup sa zlatom.

Pernić je prvi uhapšen i priznao je da je zločin počinio sam, a odveo je policiju do mesta gde je bilo zakopano oružje. Mesec dana kasnije označio je Maju Bađikić kao saučesnicu.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike