Suđenje za masakr u Jabukovcu: Roditelji i svekrva dali Maji alibi, odbrana tvrdi da je skovana zavera

27.12.2021

21:49

0

Za četvorostruki zločin optuženi su Jabukovčanin Davor Pernić (36), koji je prvo priznao da ih je sam ubio, a zatim promenio iskaz

Suđenje za masakr u Jabukovcu: Roditelji i svekrva dali Maji alibi, odbrana tvrdi da je skovana zavera
Copyright Maja Bađikić i Davor Pernić Printscreen/Facebook

Izjavama sudskih veštaka, balističara i obducenta, u Višem sudu u Zaječaru u ponedeljak je nastavljeno suđenje za ubistvo Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), avgusta 2019. u zaseoku Valja Vratne u Jabukovcu kod Negotina.

Za četvorostruki zločin optuženi su Jabukovčanin Davor Pernić (36), koji je prvo priznao da ih je sam ubio, a zatim promenio iskaz označivši Maju Bađikić (27) iz Dupljana kao svoju saučesnicu i osobu koja je "tipovala" Kazimirovića, jer je, navodno, imao para.

Pernić je u pritvoru još od 25. avgusta 2019. dok se Bađikićeva brani sa slobode, uredno se odazivajući pozivima suda. Ona je na prošlom ročištu negirala da je umešana u ovaj zločin, za koji je tereti Pernić. Ona je više puta ponovila da ju je Pernić prinudio na vezu "pretnjama da će joj ubiti najmilije". Sa zločinom je, osim iskaza Pernića, povezuju i opušci cigareta pronađeni u blizini mesta zločina skoro pola godine nakon ubistva, podsećaju Novosti.

- Mi smatramo da su ti opušci podmetnuti. Jer, oni su nađeni na vrhu trave, posle pet meseci uticaja raznih atmosferskih i drugih prilika. Tokom zime vlažnost je bila i do 80 odsto, a zatim su bili izloženi temperaturi od 30 do 40 stepeni, pa po mišljenju veštaka obducenta ni slučajno nisu mogli da opstanu. Mi smo tražili biološko veštačenje, koje bi pokazalo da li su ti tragovi uopšte pogodni, da li su bili degradirani i da li na osnovu njih može da se zaključi nešto - rekao je nakon ročišta Miroslav Lazić, advokat Maje Bađikić.

Svedoka dovode iz zatvora

Na narednom ročištu bi trebalo da bude saslušan Z. C., koji je trenutno na izdržavanju kazne u Nišu. Od njega se očekuje da objasni šta je rekao ocu osumnjičene Maje Bađikić, koji mu je navodno dao novac da do suđenja ne dođe, dok Ljubiša Ljubić tvrdi da je od svedoka saznao da je protiv njegove ćerke "skovana zavera".

Završna reč

Sudija Višeg suda u Zaječaru naložio je advokatima optuženih da za 24. februar pripreme i završne reči, ukoliko tog dana ne bude zahteva za novim svedočenjima ili dodatnim veštačenjima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike