Potresne scene na sahrani poginule Jovane: Beli baloni i reka mladih na oproštaju od drugarice - za sve je kriv "tatin sin" (FOTO)

07.02.2023

17:42

0

Autor: M. Vu.

Ispred kuće su njeni drugovi i drugarice iz odeljenja, društvo s kojim se družila u Leskovcu, ali i njeni vršnjaci iz Velike Grabovnice

Potresne scene na sahrani poginule Jovane: Beli baloni i reka mladih na oproštaju od drugarice - za sve je kriv "tatin sin" (FOTO)
Sahrana Jovane J. - Copyright Foto; Jugmedia

Oko roditeljske kuće maturantkinje Ekonomske škole u Leskovcu Jovane J. okupio se danas veliki broj ljudi da je isprati do večne kuće, a među njima je najviše mladih, koji se retko viđaju na sahranama u ogromnom broju.

Ispred kuće su njeni drugovi i drugarice iz odeljenja, društvo s kojim se družila u Leskovcu, ali i njeni vršnjaci iz Velike Grabovnice i okolnih sela.

Tuga i tišina paraju nebo, na licima zamrznute suze u ledenom danu.

- Nisam u stanju da govorim - kaže dečak iz komšiluka, dok briše suze rukavom od kaputa i okreće glavu.

Podsetimo, Jovana J. poginula je 5. februara na starom grdeličkom putu kada je takođe mlad vozač automobilom marke BMW sleteo s puta, a tada su teško povređena i tri mladića.

Foto; Jugmedia
 

- Sedela je u klupi ispred mene, bila je vesele prirode, uvek nasmejana, dobra, prava drugarica. Pravile smo planove da zajedno studiramo na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Ovo je udarac za celu generaciju i ostaviće pečat na sve nas - priča devojka iz njenog odeljenja.

Komšije kažu da je ovo tragedija kakva se ne pamti u Grabovnici.

- Nije ovo tragedija samo za nas, već za ceo ovaj kraj. Ona je iz Velike Grabovnice, mladić P. N. (24) koji je vozio automobil je iz Male Grabovnice, takođe i V. S. (19), dok je A. S. (17) iz Zagužana, sela iznad Male Grabovnice - priča za Jugmediu meštanka ovog sela.

Prema navodima meštana, od Jovane su došli da se oproste i roditelji dvojice povređenih momka, a tu je i nekoliko pripadnika Vojske Srbije jer je njen otac, kako kažu, profesionalni vojnik.

Kuća Jankovića je u centru odvog leskovačkog sela. Skromna, ali, kažu, domaćinska. I majka je zaposlena. Roditelji mladi ljudi. Imaju i sinčića koji pohađa šesti razred osnovne škole.

- Decu su lepo vaspitali, radni su i vredni ljudi, domaćini - priča stariji komšija.

Majka i otac iznemogli od bola, tišinu para samo plač bake koja doziva „lepu, milu i dragu Joku“.

Dok sveštenstvo obavlja svoju dužnost nad odrom u uskom dvorištu, mladi ogorčeno pričaju o „tatinom sinu“, Predragu N. (24), iz Male Kopašnice, koji je vozio još troje mladih u BMW-u kada se u rano jutro desila nesreća i koji je takođe zadobio teške povrede. Predrag je mladić koji je 2020.godine jedva umakao koroni i tada bio najmlađi pacijent u KC Niš.

- Tada su mu lekari rekli da je dobio drugu šansu i da je dobro iskoristi, ali izgleda da nije umeo - priča mladić iz Velike Grabovnice. - Tata mu je bogat, vlasnik ciglane, pa izgleda nije odoleo izazovima. Menjao je kola kad je poželeo. Pre ovog, vozio je drugi BMW, a povremeno i očev "mercedes". Imao je nekoliko udesa, ali se sve to nekako zataškavalo.

Pričaju da su, navodno, svi bili alkoholisani te noći vraćajući se sa žurke iz noćnog kluba, iako policija i nadležno tužilaštvo u Leskovcu još nisu izdali nikakvo saopštenje. Nisu obelodanjeni ni rezultati odbukcije, ali tvrde da Jovana nikada nije pila.

Tragedija se dogodila na starom putu Leskovac - Grdelica, na skretanju prema selu Guberevac, ispred novog mosta preko kanala Tulovske reke.

Kako kažu, važna su dva su momenta, koja su mogla da utiču na izbegavanje tragedije.

printscreen/instagram/192_rs
 

- Put prema Grdelici do Velike Grabovnice je duži i u ne tako dobrom stanju kao stari auto-put od Leskovca, sa koga ne mora da se izilazi na novi auto-put već se direktno uđe u selo. On se redovno održava, nema poledice na putu, a ni kosine ni neravnine. Samo mi taj grdelički put koristimo kad popijemo. 

Da se išlo starim auto-putem tragedija se možda ne bi desila.

Jovana J. je na žurku u Leskovac otišla taksijem sa drugaricom.

- Da se sa njom vratila na isti način, tragedija bi takođe bila izbegnuta - mišljenja je Jelenin drug, koji ne zna kako je došlo do toga da uđe u Predragov BMW. Eto, umesto da joj spremamo maturu, mi je ispraćamo na groblje - priča dvoje mladih, podbulih očiju od plakanja.

Na kraju svega ostaju reči sveštenika: „Svi ćemo jednog dana ići tim putem. Život ovaj svakako bi se završio, ali se završio prerano. Ostaje nam samo da verujemo da ćemo je jednog dana sresti i da ćete vi vašu Jovanu videti nasmejanu i veselu kakva je bila.“

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike