Vlasnik "kuće strave" rekao Laliću da ga ništa ne razume, a ovaj cinično uzvratio: "Razumem, ali ja ti tu ne mogu pomoći!"

02.02.2023

14:32

0

Očekuje se da u toku današnjeg suđenja Srđana Lalića počne da ispituje i prvooptuženi Veljko Belivuk

Vlasnik "kuće strave" rekao Laliću da ga ništa ne razume, a ovaj cinično uzvratio: "Razumem, ali ja ti tu ne mogu pomoći!"
Srđan Lalić otkriva šta je radio Belivukov klan - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević/Printscreen/Pink

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koja se tereti za najteža krivična dela, i to sedam ubistava, otmice, silovanje i trgovinu oružjem i drogom.

Današnje ročište nastavlja se unakrsnim ispitivanjem svedoka okrivljenog Srđana Lalića, koji je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i, u zamenu za kaznu zatvora od 18 godina, otkrio sva krivična dela klana u kojima je i sam učestvovao., uključujući i učešće u svirepim ubistvima u kući u Ritopeku. Prema optužnici, klan je dovodio otete žrtve u Ritopek, gde su potom likvidirane, a zatim njihova tela uništena mlevenjem u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, iz koje su ostaci bačeni u Dunav.

Do sada su Lalića saslušali optuženi Marko Miljković, Miloš Budimir, Nebojša Janković i Vlade Draganić, a očekuje se da u toku današnjeg suđenja počne da ga ispituje i prvooptuženi Veljko Belivuk.

Optuženi Vlade Draganić, vlasnik zloglasne kuće u Ritopeku, nastavio je ispitivanje svedoka Lalića.

- Laliću, da li si imao saznanja o tome da ja treba da učestvujem u atentatu na predsednika Vučića? - upitao je Draganić, a Lalić je rekao da nije imao, osim, možda, da je trebalo da lageruje oružje namenjeno za tu svrhu.

- Da li sam ja bilo kad učestvovao u navodnim otmicama, i ako jesam, u kojim otmicama i kada se to desilo?

- Što se tiče otmice Lazara Vukićevića, u kojoj si ti učestvovao, tvoje je zaduženje bilo da potegneš pištolj sa prigušivačem ako on zapuca. Pomagao si oko unosa Vukićevića u klanicu i svega ostalog. Što se tiče Zdravka Radojevića, izašao si iz prsotorije na spratu i pomogao u savlađivanju Radojevića, kao i Ljepoje - rekao je Lalić, navodeći da je učestvovao u predradnjama ubistva.

24sedam/Goran Sivački/MUP Estock
Veljko Belivuk i Marko Miljković i zloglasna kuća u Ritopeku

- Ja tebe Laliću ništa ne razumem - rekao je Draganić, na šta mu je Lalić cinično odgovorio: "Razumem, ali ja tu ne mogu da ti pomognem."

Draganić je upitao svedoka saradnika da li zna sa kim je on bio u zavadi od ljudi za koje se navodi da su ubijeni, i da li ih je poznavao, a Lalić je rekao da je poznavao oca Lazara Vukićevića.

- Pa Lazarov otac je živ, koliko ja znam - odgovorio je Draganić.

Lalić tvrdi da je vlasnik kuće u Ritopeku za učešće u ubistvima plaćan parama koje su nađene kod ubijenih.

Vlade Draganić, vlasnik "kuće strave" u Ritopeku, u unakrsnom ispitivanju svedoka saradnika Srđana Lalića pitao je da li ima saznanja da je on poznavao šefove "kavačkog klana", a svedok mu je odgovorio da nije siguran.

MUP
Vlade Draganić

- Da li sam pribavio finansijsku korist?

- Da.

- Da li ti je to neko pričao?

- Ne, video sam svojim očima.

- Šta si video?

- Sat od pokojnog Ljepoje, limitirana serija, ili pare nađene kod žrtava, to se uglavnom davalo tebi. Od Vukićevića, od Kojića si dobio 300 evra. Dobio si stan na Zevzdari u zamenu za korišćenje kuće u Ritopeku.

- Znači, ja sam ti to lično ispričao, da su mi Veljko i Marko dali stan?

- Da, dali su ti stan u dogovoru sa Zvicerom.

Lalić je rekao da se Draganić finansirao prodajom Belivukovog kokaina, i to u manjim količinama, od oko 50 grama. Kada je reč o drogi, rekao je da je sarađivao sa osobom iz Kaluđerice, pod nadimkom Minimaks na aplikaciji, a objasnio je da je ta osoba bila njegov klijent za "Skaj" aplikaciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike