"Video sam kada mu je razbio harmoniku...": Nastavljeno suđenje muškarcu koji je Asanoviću naneo povrede od kojih je preminuo!

31.01.2023

16:08

0

Autor: M. Kostić

Naredno ročište zakazano je za 27. februar

"Video sam kada mu je razbio harmoniku...": Nastavljeno suđenje muškarcu koji je Asanoviću naneo povrede od kojih je preminuo!
Specijalni sud u Beogradu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ispitivanjem svedoka, pred Višim sudom u Nišu nastavljeno je suđenje Aleksandru Selimoviću (35) osumnjičenom da je 3. maja prošle godine mučki pretukao uličnog harmonikaša Ferhata Asanovića (68) koji je  preminuo od zadobijenih povreda .

- Te večeri svratio sam do kafane oko 20 sati. Za stolom pored kog sam seo, bili su Aca, kog znam od ranije i jedan čovek sa harmonikom. On je svirao, a Aca je pevao. Odjednom se stvorila neka gužva i video sam da harmonikaša da leži na podu. Pomogao sam mu da ustane i sedne na stolicu. Nastavio je da svira. Malo kasnije došao je komšija Mišur i seo za moj sto. Aca je krenuo da ga udara po glavi. Video sam kada mu je razbio harmoniku. Nastavio je da ga udara i kada je pao na pod – rekao je svedok Miloš Jončić. 

On je te večeri došao u kafanu i seo za sto pored kojeg je sedeo Aleksandar dok mu je Ferhat svirao. 

- Ja sam te večeri bio mnogo pijan i ne sećam se tačno baš svega, ali se sećam da je Aca udarao pesnicama tog harmonikaša i da smo ga u jednom trenutku komšija Mišur i ja odvukli od njega, i pomogli čoveku da ustane i sedne na stolicu. Međutim, ja ne mogu da se setim ko je poslednji izašao iz kafane i šta je dalje bilo – rekao je on.

Nakon toga je Selimović zatražio od konobarice da mu pozovu taksi te je napustio mesto događaja dok je Asanović prevezen u Urgentni centar UKC u Nišu gde je 4. maja u 8.20 časova preminuo usled zadobijenih povreda i naknadnog poremećaja srčanog rada i disanja.

Naredno ročište zakazano je za 27. februar. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike