Ukinuta presuda optuženom za ubistvo sestre: Prvo potegao sekiru, pa sebi isekao ruke skalpelom! Naloženo novo suđenje, a ovo je razlog

29.01.2023

13:47

0

Autor: 24sedam

Presuda je ukinuta jer je, po stavu Apelacionog suda, jer u prvostepenoj presudi nisu navedeni događaji koji su prethodili ubistvu, a time je povređeno pravo okrivljenog na odbranu

Ukinuta presuda optuženom za ubistvo sestre: Prvo potegao sekiru, pa sebi isekao ruke skalpelom! Naloženo novo suđenje, a ovo je razlog
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Okrivljeni Zvonimir Vlastić zbog teškog oštećenja sluha i maski zbog korone, nije dobro čuo pa je davao pogrešne odgovore, tako da je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva sestre Svetlane na Voždovcu.

Iz Apelacionog suda u Beogradu objavljeno je da je ukinuta presuda Zvonimiru Vlastiću, koga je Viši sud u Beogradu osudio na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva. Zvonimir je 2016. godine u porodičnoj kući sekirom ubio svoju sestru Svetlanu. Ona je pokušala da se odbrani i zaštiti rukama, ali nije uspela i njen brat ju je usmrtio na mestu, pišu mediji.

Isekao ruke skalpelom

Zvonimir je sebi isekao ruke skalpelom nakon jezivog zločina, a zatim je pozao policiju i potom obavetio sina šta je uradio.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu i vratio na ponovno suđenje Višem sudu u Beogradu, a istom odlukom Apelacija je naložila da optužni ostane u pritvoru do završteka postupka.

U prvostepenoj presudi nisu navedeni događaji koji su prethodili ubistvu

Presuda je ukinuta jer po stavu Apelacionog suda, u prvostepenoj presudi nisu navedeni događaji koji su prethodili ubistvu, a time je povređeno pravo okrivljenog na odbranu.

Najvažniji razlog za ukidanje presude je zapravo što je povređeno pravo optuženog na odbranu zbog njegovog narušenog zdravstevenog stanja.  Zvonimiru Vlastiću je teško oštećen sluh, što se vidi iz priložene medicinske dokumentacije. Njemu se takođe sudilo u vreme kada su na snazi bile mere protiv korone pa su svi nosili zaštitne maske.

Apelacioni sud je na osnovu transkripta ustanovio iz komunikacije okrivljenog Vlastića sa predsednikom sudskog veća i drugim učesnicima u postupku da on nije dobro čuo pa ni razumeo pitanja, pa prema tome nije mogao da daje ni prave odgovore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike