Rasvetljen dvostruki zločin na Bežanijskoj kosi: Ubica sestara ispalio sebi hitac u glavu!

27.01.2023

20:03

0

Telo osumnjičenog Gorana Đokića pronađeno juče u automobilu, a utvrđeno da se ubio hicem iz pištolja

Rasvetljen dvostruki zločin na Bežanijskoj kosi: Ubica sestara ispalio sebi hitac u glavu!
G. Đ. presudio sebi posle ubistva sestara na Bežanijskoj kosi: Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, rasvetlili su teško ubistvo na Bežanijskoj kosi. Kao počinioca ubistva sestara Jeslisavete (76) i Gordane (78) Đ. identifikovali su Gorana Đokića (38), koji je juče presudio sebi na parkingu ispred jedne zgrade na Bežanijskoj kosi. On je, prema nezvaničnim informacijama, rođak ubijenih sestara.

On je, kako se sumnja, sredinom januara ove godine, u stanu u Ulici Marka Pola, oštrim predmetom usmrtio Jelisavetu a udarcima po glavi ubio Gordanu.

Sa sobom je, kako se sumnja, posle zločina iz stana odneo mobilni telefon i platnu karticu ubijenih sestara sa koje je podigao milion dinara.

Telo G. Đ. pronađeno je juče u automobilu, a utvrđeno je da je presudio sebi hicem iz pištolja.

Sestre Jelisaveta Đ. i Gordana Đ. pronađene su 21. januara mrtve u svom stanu na Bežanijskoj kosi. U prvi mah mislilo se da je reč o ubistvu i samoubistvu, ali je istraga ubrzo pokazala da su one mučki ubijene.

Jeziv prizor

Dve sestre zajedno su stanovale poslednjih pet godina. Kako je novinarima izjavila njihova prva komšinica Jelica G., bila je jako bliska sa Jelisavetom. Sa Jelicom su razgovor, inače, obavili i policijski inspektori.

Bio u vezi sa jednom od sestara?

Goran Đokić koji je presudio sebi, prema pisanju pojedinih medija, navodno je radio u Domu za stare na Bežanijskoj kosi u kome je bio muž jedne od sestara koji je u međuvremenu preminuo. Tu je upoznao Jelisavetu sa kojom je navodno stupio u vezu. Sa druge strane, pojavile su se informacije da je Đokić rođak žrtava. Koja je verzija tačna odgonetnuće dalja istraga.

- Ne mogu mnogo da govorim, jer je istraga u toku. Sad sam išla da pomažem istrazi, imam neka saznanja, jer smo bile dosta bliske. Znam ko je dolazio u njen stan, znam, ali ne mogu da govorim. Izgleda da je ubistvo u pitanju - ispričala je Jelica novinarima.

Od policije je, kako kaže, čula da je prizor zatečen u stanu sestara bio jeziv. Jelica kaže i da je ona alarmirala komšije da se provali u stan i zove policija.

Druga komšinica, koja je takođe dala iskaz policiji, rekla je da se Jelisaveta lečila od duševnih bolesti i da je bila depresivna.

- Pila je lekove. Nije imala kosu, nosila je periku nekad, nekad ne. Tamo negde oko Božića videla sam da mlađi muškarac oko 30 godina, smeđe kose, ulazi u njen stan. Videla sam ga samo s leđa, ali videla sam Jelisavetu da mu je otvorila vrata, bila je sređena, nosila je periku i pustila ga unutra - kratko je rekla druga komšinica.

"Bila je super žena"

Jedan od stanara isprilčao je da nije znao da sestra živi sa Jelisavetom, a da joj je muž preminuo pre dve ili tri godine.

- Poznavao sam ovu sestru koja živi tu u stanu u zgradi. Poseldnji put sam je video u prolazu pre nekih 15-20 dana. Bila je super žena, odlična. - bio je kratak drugi komšija.

Zločin se, da podsetimo, dogodio u Ulici Marka Pola. Telo jedne od sestara pronađeno je sa jastukom preko glave, a u stanu su bili i tragovi krvi.

Sestre su, kako je ispričala njihova prijateljica, prodale kuću i nisu se hvalile, pa se pretpostavljalo da je zločin počinio neko ko im je blizak i za to je znao. Prema nezvaničnim informacijama, reč je orođaku jedne od njih.

U automobilu marke "fiat" na jednom parkingu na Bežanijskoj kosi, juče su građani pronašli telo Gorana Đokića (38). Kako se sumnja, on je pucao iz pištolja sebi u glavu, a navodno je ostavio oproštajno pismo u kojem je priznao zločin na Bežanijskoj kosi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike