Skoletov sin likvidiran zbog zakletve na Arkanovom grobu: Ubica prerušen u starca odneo trofej nalogodavcima, Zorana čekao u zasedi!

29.01.2024

08:00

2

Zoran Uskoković, sin istoimenog oca sa nadimkom Skole, izrešetan na Kanarevom brdu

Skoletov sin likvidiran zbog zakletve na Arkanovom grobu: Ubica prerušen u starca odneo trofej nalogodavcima, Zorana čekao u zasedi!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Facebook

Zoran Uskoković ubijen je sa dva hica u glavu na današnji dan pre tri godine. Njegov otac istog imena i sa nadimkom Skole bio je beogradski kriminalac koji je 2000. godine ubijen tokom mafijaške potere, jer je bio označen kao jedan od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Profesionalni ubica koji je ubio Zorana Uskokovića mlađeg, odneo je dokaz nalogodavcima da je likvidacija na Kanarevom brdu uspešno obavljena, a do danas nije rasvetljena.

Tog 29. januara 2021. godine, oko 23.30 sati, ubica maskiran u nemoćnog starca sa štapom, pošto je ispalio metak u mladića sa manje od metar udaljenosti, iz ruke žrtve uzeo je predmet koji je poneo sa sobom kao trofej. Na snimku sa nadzorne kamere, koji je bio jedini trag policije, ne vidi se šta je u pitanju ni da li je to telefon, privezak, lančić ili ključevi automobila.

Sin Zorana Uskokovića ubijen je u "sačekuši" u Borskoj ulici na Kanarevom brdu. Profesionalni ubica, prerušen u starca, gotovo sat vremena, čekao je u zasedi Zorana Uskokovića mlađeg.

Kad je video Zorana kako parkira "audi" karavan i kreće prema zgradi, prišao mu je i pucao iz pištolja u čelo i bradu. Dok mu je prilazio kretao se kao starac, jer se oslanjao na štap levom rukom i nosio staromodni tamni kaput i šubaru. Reč je, inače, o atletski građenom muškarcu, koji verovatno ima između 30 i 40 godina.

Mlađi Zoran, koji se bavio kik-boksom, navodno nije imao nikakve veze sa kriminalom, pa je njegova porodica ubeđena da je ubijen iz krvne osvete zbog Arkana, kao i njegov otac.

Sahranjen uz "Tiho noći"

Ubistvo mlađeg Uskokovića, kako se spekulisalo neposredno posle zločina, izveo je napadač blizak "zemunskom klanu", jer se pretpostavlja da je mladićevo ubistvo klasična osveta pošto su se "arkanovci "zakleli na grobu komandanta da će ubiti Skoleta i da će da mu zatru i seme i pleme.

"Čuvajte se gore"

Odlazak brata Anđelu je vratio u rano detinjstvo, kada je ostala bez oca Skoleta, koji za nju nije bio deo krimi-sveta, nego posvećen otac.

"Anđeli moji, čuvajte jedan drugog. Bili ste jako malo zajedno, a sada imate sve vreme. Ja ću vas čuvati obojicu, jako najjače. Pogotovo tebe, mali moj, osmehu moj, harizmo moja, oči moje crne. Brate moj jedini. Kako da kažem i da pomislim da nemam više brata?! Čuvajte se gore, vidite da ima zlih ljudi. Ne brinite za mene, ja sam uvek bila jaka" stajalo je u Anđelinom potresnom pismu na Instagramu.

I porodica likvidiranog mladića sumnjala je na osvetu, jer veruju da Zoran nikome nije stao na žulj i da se nije bavio kriminalnim poslovima.

Anđela Nastić, pet godina starija sestra ubijenog Uskokovića, tvrdila je medijima da njen brat ničim nije zaslužio da bude zverski ubijen, kao ni da plaća tuđe grehe, jer je živeo mirno i nikome nije govorio čiji je sin.

- Niko na svetu nije imao razloga da dira mog brata, a kamoli da ga ubije, jer je bio miran dečko koji je gledao svoja posla. Imao je samo dve godine kad smo ostali bez oca, ali je uprkos tome izrastao u veselog mladića, koji je kroz život išao uspravne glave - rekla je Anđela.

Zoran Uskoković Facebook
Zoran Uskoković mlađi

O poslednjem susretu sa bratom Anđela nije imala snage da priča, ali je rekla da joj je ubica odneo "snagu i velika leđa" i da je drugi put u životu ostala bez najvećeg muškog oslonaca.

- Nas dvoje smo uvek pričali o budućnosti i nekim lepim danima koji predstoje. Hteo je da se oženi mlad i ima dvoje dece, ali... - govorila je Anđela kroz suze.

Printscreen/Pink
Zoran Uskoković mlađi ubijen na Miljakovcu

Zoranova majka bila je na lekovima od trenutka kada je saznala za smrt sina, kojeg je čekala da se vrati kući, dok je nije presekao glas da je nađen ubijen u blizini zgrade. Ona je novinarima kasnije rekla da sumnja da su njenog sina ubili iz osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dodala da je Zoran bio dobro dete.

Zoran Uskoković sahranjen je na Centralnom groblju u grobnici pored svog oca. Ubijenog mladića na večni počinak ispratio je veliki broj ljudi, među kojima je bio veliki broj njegovih prijatelja. Sahranjen je uz zvuke pesme “Tiho noći”, a govorom se od njega oprostila drugarica.

Unakrsna paljba

Stariji Zoran Uskoković Skole bio je šef "rakovičkog klana" i blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana. Uprkos tome, "zemunci" su njega smatrali jednim od organizatora ubistva Ražnatovića 15. januara 2000. godine u hotelu "Interkontinental".

Skole je ubijen 27. aprila 2000. godine, oko 16 časova, u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac, a likvidiran je i njegov telohranitelj, policajac Miloš Stevanović. Zločinu je prethodila jurnjava automobilima, a na njihov auto pucano je iz "audija" u pokretu. Ispaljena je kiša metaka iz "kalašnjikova" i pištolja u unakrsnoj vatri.

Printscreen/Youtube/Rudar7
Zoran Uskoković Skole i izrešetani automobil u kom je ubijen

U likvidaciji Uskokovića učestvovali su Sretko Kalinić, Mile Luković Kum, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandar Simović, Vladimir Milisavljević Budala, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Skoletova majka Milosava na suđenju je kazala da su ubice njenog sina jurile po Španiji, Švedskoj i Makedoniji.

Uskoković je 1992. godine bio osumnjičen za učešće u ubistvu Branislava Perovića, inspektora Trećeg odeljenja u kafiću "Bakardi". Oslobođen je za taj zločin, ali je kružila priča da su Dejan Zoraja i Dejan Jakšić za novac preuzeli krivicu.

Povezivan je i sa ubistvima Milorada Vlahoviča Vlaje, savetnika u UKP MUP Srbije i Dragana Simića, načelnika OUP Savski venac, ali nije bilo dokaza da bi seo na optuženičku klupu. Dovođen je u vezu i sa trgovinom droge i prodajom ukradenih vozila, ali i švercom cigareta i nafte.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike