Pre Ane volš nestale i ubijene i dve devojčice: "Naš komšiluk kao da je uklet, jezivi zločini nižu se decenijama", kažu građani Kohaseta

28.01.2023

15:04

0

Holi Pirajnen (10) i Moli Biš (16) nestale i ubijene pre Ane Volš, a ti zločini nikad nisu zvanično rasvetljeni

Pre Ane volš nestale i ubijene i dve devojčice: "Naš komšiluk kao da je uklet, jezivi zločini nižu se decenijama", kažu građani Kohaseta
Nestale i ubijene: Ana Volš, Holi Pirajnen i Moli Biš - Copyright Prinstcreen /Instagram/anawalshe Printscreen/Facebook/Justice for Holly Piirainen/Lauren Molleur

Za telom Beograđanke Ane Volš (39), majkom troje dece, koja je nestala u prvim satima 1. januara, traga se i dalje. Njen suprug Brajan (47) osumnjičen je da je Anu ubio, raskomadao i delove tela bacio u kontejnere po Bostonu odakle su završili na deponijama. Taj zločin potresao je žitelje Kohaseta kod Bostona, kao i čitav Masačusets, ali i celu Ameriku i Srbiju.

 

 

Mnogi stanovnici Kohaseta pamte još dva jeziva zločina koja se u tom predgrađu Bostona dogodila ranije.

- Kohaset kao da je uklet. Jezivi zločini nižu se decenijama. Naš komšiluk nije bezbedan ni sa Brajanom u zatvoru. Zla kob se odavno nadvila nad ovim krajem, još od nestanka i ubistva dve devojčice, čiji ubica nikada nije priveden pravdi. Jezivo je i to što su se sve tri žrtve prvo vodile kao nestale - sa strahom u očima ispričale su kompije Volšovih.

Printscreen/Facebook/Lauren Molleur/Justice for Holly Piirainen
Holi Pirajnen i Moli Biš

Dve devojčice ubijene su u komšiluku Ane Volš i ti zločini nikad nisu rasvetljeni. Jedna od njih bila je desetogodišnja Holi Pirajnen, koja je nestala 1993. godine. Kako pišu američki mediji, Holi i njena porodica su pre njenog nestanka boravili u vikendici na obali jezera blizu Kohaseta, gde je živela Ana Volš porodicom. Devojčica i njen brat otišli su kod komšije, brat se vratio u kolibu u kojoj su živeli baka i deda, ali Holi nije.

 

Za devojčicom Holi tragalo se puna dva meseca sve dok lovci nisu pronašli njene ostatke u šimi, nekoliko kilometara od kolibe. U istoj šumi, 2003. godine pronađeno je telo Moli Biš (16), koja je takođe iz Kohaseta, a bila je nestala. Za njeno ubistvo osumnjičen je muškarac koji je 10 godina ranije oteo Holi. On nikad, međutim, nije pronađen.

 

U istrazi posle ubistva Moli, kako pišu američki mediji, istražitelji su otkrili da je ona ranije pisala porodici Holi Pirajnen. "Veoma mi je žao, Holi je lepa devojčica. Visoka je skoro kao ja. Volela bih da sam je poznavala", napisala je tada desetogodišnja Moli.

Prema pisanju američkih medija, sumnja se da j ubica dve devojčice iz Kohaseta brkati muškarac. Policija je čak imenovala Dejvida Puliota kao osumnjičenog za ta dva ubistva, ali on nikad nije procesuiran i preminuo je u međuvremenu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike