Ponovo podignuta optužnica protiv Belivukovih saradnika: Dilovali drogu u Beogradu

27.01.2023

18:20

0

Autor: Mi. S.

Sumnja se da je 18 optuženih preprodavalo kokain, heroin, marihuanu i amfetamin

Ponovo podignuta optužnica protiv Belivukovih saradnika: Dilovali drogu u Beogradu
Veljko Belivuk, droga i oružje: Ilustracija - Copyright 24sedam/Antonio Ahel ATA Images/Profimedia

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle dopune istrage, ponovo podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom. Ovu optužnicu trebalo bi da potvrdi Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, a prvu optužnicu vratilo je na dopunu.

Optužnica je, da podsetimo, podignuta protiv 18 osoba, za koje postoji opravdana sumnja da je organizovao L. M., a čiji su pripadnici M. T., V. O., S. S., U. B., M. P., A. K., L. G., A. K., B. M., P. V., L. O., L. M., S. M., N. F., V. N., A. V. i M. V..

Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Ova grupa je, kako je navedeno, delovala od početka jula prošle godine do 29. marta u Beogradu, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu nezakonitu korist. Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port" i "Fristajler", kao i u klubu "Kasina", a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca, tačnije uživalaca narkotika.

Pripadnici ove kriminalne grupe, da podsetimo, uhapšeni su 29. marta, dok su trojica osumnjičenih već bila u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike