Jovan Vukotić imao afere sa nekoliko žena u Istanbulu? Posedovao je mnoge nekretnine, kupovao vozila, "sredio" boravišnu dozvolu

23.01.2023

07:10

0

Autor: M. B.

Vukotićev vozač ispričao je da je on provodio vreme u različitim kućama, kupovao vozila...

Jovan Vukotić imao afere sa nekoliko žena u Istanbulu? Posedovao je mnoge nekretnine, kupovao vozila, "sredio" boravišnu dozvolu
Copyright Profimedia/Facebook

Jovan Vukotić, ubijeni vođa "škaljarskog klana" navodno je imao afere sa nekoliko žena u Istanbulu. To je izjavio njegov vozač na saslušanju, kao i to da je Vukotić posedovao mnoge nekretnine u ovom turskom gradu, koje je iznajmljivao i prodavao, provodio vreme u različitim kućama, kupovao vozila...

Vukotić imao afere?

Vukotićev vozač Emre K., koji ga je vozio i kobnog dana kada je ubijen, izjavio je da je Vukotić imao afere sa nekoliko žena u Istanbulu. Inače, Vukotić je nakon ubistva iza sebe ostavio trudnu ženu Mašu M. i maloletno dete.

Printscreen/trthaber
Vukotić sa nevenčanom suprugom Mašom

- Znam da je Jovan Vukotić sa ženom po imenu Anastasija imao aferu u jednom hotelu u Šišliju. Znam da mu je druga Ruskinja, po imenu Janina, bila prijateljica. Takođe, znam da je imao aferu i sa Libankom čije ime ne znam, da su se upoznali u Ulusu u Bešiktašu, gde je on živeo, da su bili u hotelu u Nišantašiju - rekao je Vukotićev vozač, piše turski list "Big gun".

On je dodao i da je su otišli da se sastanu sa osobom albanskog porekla, koja govori ruski i turski kako bi dobili boravišnu dozvolu.

- Osim sa ovom osobom, imali smo sastanke sa švajcarskim državljaninom Bojanom, ta osoba mi je kupila vozilo marke Mercedes Vito. Dali su milion i 175 hiljada turskih lira za kupovinu ovog vozila (oko 56.000 evra prim. aut)" - rekao je on.

"Sredio" boravišnu dozvolu

twitter/Süleyman Soylu @suleymansoylu
Vukotić pre i posle plastične operacije

Jovan Vukotić je u septembru 2018. godine uhapšen u Turskoj zbog falsifikovanja dokumenata nakon čega je izručen Srbiji, gde je osuđen na 15 meseci zatvora. Nakon što je odležao kaznu izručen je Crnoj Gori 8. februara 2020., koja ga je potraživala zbog pokušaja ubistva žene Radoja Zvicera Tamare, Miloša Radonjića i Vojina Stupara te nedozvoljenog držanja oružja, ali su optužbe za pokušaj ubistva odbačene.

Vukotićeva likvidacija sprečena je u oktobru 2020. godine, ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

On se u Tursku vratio 2. oktobra 2021. avionom koji je sleteo na aerodrom u Istanbulu, piše ovaj turski list. U zemlju je ušao sa lažnim pasošem na ime Predrag Popović i koristio je boravišnu dozvolu na ovo ime, na koju je zalepio svoju fotografiju.

Navodi se da je Vukotić kiminalnom grupom upravljao iz Istanbula.

- Rekao mi je da će dobiti boravišnu dozvolu. Ja sam se pobrinuo za papirologiju. Kasnije je dobijena boravišna dozvola. Ove transakcije su obavljene u ime Predraga Popovića - rekao je Vukotićev vozač.

Žuti mu bio za petama u Antaliji i 2018.?

Printcreen/ sozcu.com.tr
Radoje Živković Žuti

Turski list navodi da je visokopozicionirani član "kavačkog klana" Radoje Živković Žuti, koji je jedan od uhapšenih i optuženih za Vukotićevo ubistvo, od 3. jula do 4. septembra 2018. godine boravio u luksuznim hotelima u Antaliji pod svojim imenom. 

U to vreme Vukotić je takođe bio u Antaliji, a uhapšen je 10. septembra i izručen Srbiji. 

- Da nije uhapšen, "kavački klan" bi mu se previše približio i bio bi ubijen - navodi ovaj list.

Žuti je takođe odsedao u hotelima u Istanbulu i u novembru 2018. godine.

Navodi se da je 25. januara 2020. ušao u Tursku pod imenom „Mustafa Pojukov“. Potom da je „Andrej Jović“ 24. jula 2021. bio u avionu koji je sleteo na aerodrom u Istanbulu sa lažnim pasošem, a nisu pronađeni podaci o smeštaju i informacije o izlasku iz zemlje.

Kako se navodi, postojale su samo informacije o letu sa aerodroma u Istanbulu do Antalije 2. septembra 2021. godine.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Hapšenje nakon Vukotićevog ubistva

Takođe, prema izjavi Asije J. koja je uhapšena nakon Vukotićevog ubistva, a koja je bila zaposlena u firmi kod Murata P. koji se sumnjiči da je skrivao Živkovića, i Žuti se navodno borio da dobije boravišnu dozvolu.

Fotografije Radoja Živkovića i Milana Vujotića pronađene su u njenom mobilnom telefonu, a ona je navela da je Živkovića poznavala po imenu "Mario".

- I Mario i njegov prijatelj su se borili da dobiju boravišnu dozvolu. Ali advokat to nije mogao da im sredi - rekla je ona.

Na njenom telefonu pronađene su i fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen.

- Poznajem Maria pet godina. Dala sam u tri puta da koristi moj telefon. Mario je rekao da je ispustio svoj telefon u taksiju kada se vraćao jedne večeri sa zabave i zato sam mu dala svoj telefon, koji je koristio dan-dva - rekla je Asije, a prenosi "Big gun".

Imao nekretnine

Printcreen/ sozcu.com.tr
Vukotićevo ubistvo

Emre K. je takođe izjavio da je Vukotić imao nekretnine u Istanbulu.

- Rekao je da poseduje nekretnine i tražio je pomoć da ih izdaje. Hteo je da izda stan na petom spratu u jednoj zgradi u Šišliju, ali nisam mogao da nađem stanara. On je našao podstanara. Pomagao sam mu oko donošenja i odnošenja stvari iz ovog stana. Zajedno smo obavljali poslove kupovine i prodaje bele tehnike. Cenkali smo za njega - ispričao je Vukotićev vozač.

Printscreen/Twitter/@kilicdarogluk
Praćenje Vukotića pre ubistva

Inače, kako smo već pisali, Vukotićev vozač je sumnjiv tamošnjoj policiji, imajući u vidu da je odmah nakon Vukotićeve likvidacije polomio dva telefona i bacio ih i skinuo registracione tablice sa automobila. Izbrisao je svu svoju prepisku na aplikacijama "Vacap" i "Signal". Takođe, kako piše u optužnici, jednom se sastao sa jednom od osumnjičenih za Vukotićevo ubistvo, a njihovi telefoni su se stotinu puta signalizirali sa iste baze.

U optužnici za Vukotićevo ubistvo je i do detalja opisano kako su mu stavili GPS uređaje na vozilo i kako su ga pratili četiri meseca, kao i da je Radoje Živković pratio kretanje njegovog automobila sa svog mobilnog telefona. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike