"Imate mrak na oči, to je ođe najveći problem": Ovako su vođe "kavčana" kritikovale svoje vojnike što odugovlače sa ubistvom Vukotića

27.09.2022

10:12

0

Autor: Lj.K.

Milan Vujotić zajedno sa vođom "kavčana" organizovao grupu da Vukotića ubiju u zatvoru u Spužu

"Imate mrak na oči, to je ođe najveći problem": Ovako su vođe "kavčana" kritikovale svoje vojnike što odugovlače sa ubistvom Vukotića
Ilustracija - Copyright Profimedia/MUP

Milan Vujotić, visokopozicionirani pripadnik “kavačkog klana” koga je turska policija uhapsila u sklopu istrage ubistva Jovana Vukotić, godinama unazad pokušavao je da zajedno sa svojim šefom Radojem Zvicerom organizuje likvidaciju vođe suparničkog klana.

Vujotić, koji je godinama u bekstvu, našao se na optužnici crnogorskog specijalnog tužilaštva zbog planiranja ubistva Vukotića dok se nalazio u istražnom zatvoru u Spužu.

Pripadnici “kavačkog klana, sakriveni vegetacijom u odvodni kanal za vodu, osmatrali su sobu u kojoj je bio Vukotić čekajući da se pojavi na prozoru nakon čega su planirali iz puške s optičkim nišanom da pucaju u njega.

Oružje za likvidaciju, prema dokazima SDT-a, nabavio je Vujotić.

U spisima SDT-a opisuje se kako je Zvicer, sredinom marta 2020. godine, članovima grupe putem Skaja poslao fotografiju skice na kojoj se vidi pozicija objeka u kojem se nalazio Vukotić na izdržavanju kazne zatvora.

U prepisci preko skaj aplikacije Milan Vujotić kritikuje pripadnike grupe što odugovlače sa izvršenjem ubistva:

- Nemate vi samopouzdanja. Vjere u sebe nemate... To je ođe najviši problem, piše Vujotić.

Nakon kritikovanja Zvicer im poručuje:

- Previše je ljudi u sve ovo uključeno i vi tražite još i još... Sinoć legnemo sa stolarom, budite se sa variocem, morate biti odlučni i smireni... Vi treba da pošaljete po 1 metak. Daj smirite se malo kumim ve Bogom - napisao je Zvicer.

 

Printcreen/ sozcu.com.tr
Radoje Živković Žuti organizovao ubistvo u Istanbulu

Vođa kavčana im potom prepričava šta se godinama ranije desilo ispred ulaza u Spuž aludirajući na ubistvo Andrije Mrdaka koji je hicima iz vatrenog oružja likvidiran 25. decembra 2014. godine dok je sa snahom ispred kapije zatvora čekao da uđe i poseti bratu Nenada. Dve osobe na motociklu prošle su pored njega od kojih je jedna otvorila vatru. Jedan od napadača tada je ranjen.

U nastavku komunikacije Vujotić se obraća osumnjičenima:

pobjeda.me
Radoje Živković Žuti organizovao ubistvo u Istanbulu

- Kratko i jasno. Ko će da radi neka krene u kanal da sređuje... Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije nego teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči - napisao je Vujotić.

Jovan Vukotić, vođa "škaljarskog klana" ubijen je 8. septembra u Istanbulu, u vozilo u kome se nalazio sa trudnom suprugom i ćerkom. Napadači su mu prišli na motoru, a smrtonosne hice ispalio je turčin sa mesta suvozača.

Osam dana kasnije turska policija uhapsila je 12 osoba osumnjičenih za ovu likvidaciju, među kojima je Radoja Živkvovića zvanog Žuti, kuma i bliskog saradnika odbeglog Radoja Zvicera, kao i Zdravka Perunovića, a uhapšeni su i pripadnici turske mafije, kao i sam izvršilac ubistva. i Vujotić je uhapšen nekoliko dana kasnije.

Ubistvo Jovice Vukotića plaćeno je 1,5 miliona evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike