Zvicerovog kuma ubio Peca Pitbul: Pomorac upucan u glavu pred ženom i decom

17.01.2024

08:00

0

Petar Jovanović kasnije je uhapšen u Ukrajini i osumnjičen za pokušaj ubistva vođe "kavčana" Radoja Zvicera

Zvicerovog kuma ubio Peca Pitbul: Pomorac upucan u glavu pred ženom i decom
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay/Mup

Susret Veljka Belivuka i Radoja Zvicera u Kotoru 2021. godine, manje od tri nedelje pred hapšenje Beograđana, vremenski se poklopio sa godišnjicom likvidacije Zvicerovog kuma, pomorca Marka Vukovića, koji je ubijen 17. januara 2020. godine na Bežanijskoj kosi u Beogradu, ali i sa ubistvom pripadnika rivalskog "škaljarskog klana” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, 19. januara isle godine u Atini.

Kotoranin Marko Vuković ubijen je tog 17. januara u 18.45, na parkingu ispred Osnovne škole "Borislav Pekić" u Ulici Danila Lekića na Bežanijskoj kosi, u momentu kad je sa suprugom došao po decu. Čim su sa decom seli u automobil marke BMW X6, napadač je prišao i pucao Vukoviću u glavu naočigled žene i dece.

Printscreen/Youtube/Rudar7
Marko Vuković

Za ovo ubistvo osumnjičen je Petar Jovanović, poznatiji kao Peca Pitbul, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Marko, u koga je pucano hladnokrvno i pred porodicom, odmah je preminuo, a policija je prilikom uviđaja našla pet čaura. Na mestu ubistva te večeri bio je i njegov prijatelj, koji je takođe iz Kotora. On je istražiteljima rekao da Vuković ni sa kim nije bio u sukobu i da nije bio iz krimogene sredine.

Vuković je pred ubistvo prešao da živi u Srbiju, posle višegodišnjeg boravka u inostranstvu. Bio je pouzdan i školovan pomorac koji je godinama učestvovao u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zbog čega je verovatno i ubijen.

Naručioci iz Crne Gore

Napadaču da pobegne sa mesta zločina pomogla je i gusta magla koja je te večeri prekrila Beograd.

Likvidacija Marka Vukovića naručena je iz Crne Gore, a počinilac je državljanin Srbije, koji u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalnog ubicu.

Pomorac Vuković ubijen je u mafijaškoj sačekuši jer nije hteo više da švercuje kokain ni za "škaljarce" ni za "kavčane". Vuković je ubijen posle jednog sukoba sa "škaljarcima", koji su od njega tražili da im iz Južne Amerike prokrijumčari još samo jednu veću pošiljku droge. Iako je ranije sarađivao i sa jednima i sa drugima, Marko nije bio pripadnik nijednog klana, niti je imao krivični dosije.

Vuković je, kako su pričali oni koji su smatrali da su upućeni u situaciju, gotovo sve članove zaraćenih klanova poznavao od detinjstva iz Kotora. Nije zato hteo da bude ni u jednom klanu. Završio je pomorsku školu i postao kapetan na prekookeanskim brodovima. I "kavčani" i "škaljarci" su iskoristili svoje poznanstvo sa Vukovićem i napravili dogovor da za njih iz Južne Amerike švercuje kokain. Marko je zauzvrat dobijao novac, kao i garanciju da ga niko neće mešati u sukob crnogorskih klanova.

U ljubavi sa policajkom

Marko Vuković bio je zaljubljen u srpsku policajku. On i inspektorka MUP-a bili su u dužoj vezi. Ubrzo posle ubistva Vukovića ta inspektorka se sama javila kolegama koje su radile na rasvetljavanju ovog zločina. Obratila im se rečima da je bolje da se sama javi jer će u svakom slučaju veštačenjem njegovog telefona doći do nje i do toga da su često razgovarali.

Pixabay
Policajka: Ilustracija

Kolegama je priznala da su nekoliko meseci bili zajedno, upoznali su se u Srbiji, ali da ništa nije znala o njegovim poslovima niti da je povezan sa nekim kriminalcima. Tvrdila je da ne zna da li je sarađivao sa nekim iz zaraćenih kotorskih klanova. 

Navela je i da su često putovali u inostranstvo, na vikende, ali da nema saznanja da se on tada sastajao sa nekim. Navodno, ona mu ništa nije pričala o svom poslu, kontaktima i istragama za koje je zadužena.

Interesantno je kako pripadnica MUP-a nije proverila muškarca sa kojim je u emotivnoj vezi, posebno ako je pomorac iz Kotora koji je živeo u inostranstvu.

Pitbul "pao" u Ukrajini

Nišlija Petar Jovanović bio je van domašaja naših istražitelja, a uhapšen je u okolini Odese, luke na Crnom moru, dok je pokušavao da pobegne iz Ukrajine ka Moldaviji. On je samo nekoliko sati pre toga sa Nišlijom Milanom Brankovićem, Crnogorcima Stefanom Đukićem i Emilom Tuzovićem pokušao da u Kijevu ubije Radoja Zvicera. Nišlije su navodno pucale u Zvicera. Iako su ga pogodili pet puta u grudi, Zvicer je preživeo, a napadače je omela njegova supruga Tamara, koja je istrčala i pucala u njihovom pravcu.

Foto: detective-info.com.ua
Uhapšeni posle pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini

Samo dva dana posle ubistva Vukovića, u atinskom restoranu likvidirani su Igor Dedović, navodni vođa "škaljaraca", i Stevan Stamatović. Pominjalo se da je ova egzekucija upravo osveta "kavčana" za ubistvo Vukovića, ali to nikad nije zvanično potvrđeno.

Peca Pitbul je u Srbiji poznat po spektakularnoj pljački niške ekspoziture Vojvođanske banke, odakle je 5. marta 2010. sa saučesnicima ukrao 48 miliona dinara. Razbojnici su bili maskirani u žene, imali plave perike, a u rukama držali cveće. Robijao je osam godina i iz zatvora izašao u martu 2018. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike