Stevan okrvavio ruke trećeg dana Božića: Udarao štakama sina do smrti, nepokretna majka gledala zločin!

09.01.2023

07:15

0

Ubistvu u Kljajićevu predhodila je svađa zbog para, a navodno je Sveta ocu iščupao kateter

Stevan okrvavio ruke trećeg dana Božića: Udarao štakama sina do smrti, nepokretna majka gledala zločin!
Uviđaj Ilustracija - Copyright Profimedia

Stevan Pavlović (89) iz Kljajićeva kod Sombora ubio je na današnji dan pre šest godina sina Svetu (67), naočigled svoje nepokretne supruge, a Svetine majke Mace.

Na saslušanju pred tužiocem, na pitanje kako se oseća, samo je kratko rekao: "Pa kako bih se osećao, ubio sam rođeno dete..."

Tragedija se desila u Kordunaškoj ulici, u porodičnoj kući Pavlovića, kada se Sveta oko 19 sati vratio iz kafane. Nesrećna majka i supruga opisala je tada krvavu dramu koja joj se odigrala pred očima.

- Čula sam sina kada je došao kući. Stevan je počeo da ga tuče. Čula sam Svetu kako viče: „Joj, nemoj me udarati, nemoj, ubićeš me“ – rekla je Maca.

Stevan je, kazala je, besomučno udarao njihovog sina štakama po glavi.

- Jako ga je udarao. Molila sam ga da nam ne ubije dete. Govorila sam mu da ga pusti jer je malo popio. Nije me poslušao. Krv je prštala po zidovima. Od udaraca je polomio obe štake. Moj Sveta je pao preko kućnog praga i umro. Nisam uspela da spasem sina jer sam nepokretna i ne mogu sama da ustajem – rekla je tad Maca Pavlović i dodala da je ceo život strahovala da će muž nasrnuti i na nju i ubiti je.

"Moj muž je gadan čovek"

Kobne večeri, po njenoj priči, nije bilo konkretnog povoda za svađu između oca i sina, međutim, kako se tokom istrage navodilo, Sveta je po povratku iz kafane ocu tražio novac od penzije, a u raspravi mu je, navodno, iščupao kateter koji je starac nosio.

 - Moj muž je gadan čovek, prek. Sin i on se nisu podnosili i stalno su se svađali. Muž je i na mene često galamio. Ništa njemu nije odgovaralo – ispričala je starica.

Kada je Stevan ubio Svetu, otišao je kod komšinice i rekao da mu je sin umro, a kad je žena dotrčala u njihovu kuću, videla je krv na sve strane.

Brinuo o bolesnoj majci

Ona je potvrdila da je Sveta voleo da popije, ali da nije bio nasilan i da je brinuo o bolesnoj majci. Davao joj je insulin i druge lekove, kupao je i nosio do kupatila.

Porodica Pavlović se u Kljajićevo doselila 1995. sa Korduna. Ubijeni Sveta ženio se još dok je živeo u Kordunu, ali se razveo i nije imao dece.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike