Jedan štakama ubio sina, drugi flašama usmrtio prijatelja: Dva svirepa zločina na današnji dan!

09.01.2022

07:30

0

Dejan Najdanovski iživljavanje završio time što je na grudi Nebojše Ignjatovića stavio okrenut sto, a ispod njega žar

Jedan štakama ubio sina, drugi flašama usmrtio prijatelja: Dva svirepa zločina na današnji dan!
štake flaša profimedia-0577568663 copy - Copyright Profimedia

Dva nesvakidašnja svirepa ubistva otkrivena su na današnji dan i to jedno 2016. godine, a drugo 2017. Jedan zločin počinjen je štakama, a drugi udarcima pivskim flašama po glavi. U oba slučaja počinioci su od početka bili poznati i policiji i javnosti.

Nebojša Ignjatović (46) iz Knez Sela pronađen je mrtav 9. januara 2016. godine u svojoj kući u ovom selu, oko 15 kilometara udaljenom od Niša On je ubijen sa više udaraca flašom po glavi, a zbog sumnje da je počinio zločin policija je uhapsila Dejana Najdanovskog (43) iz Niša.

Dejan Najdanovski osuđen je kasnije na 30 godina zatvora u Višem sudu u Nišu jer je u noći između 4. i 5. januara 2016.godine na svirep i podmukao način ubio Ignjatovića.

Prijatelja, sa kojim je prethodno pio te noći, kako je utvrđeno tokom suđenja, prvo je udario nekoliko puta rukama, a potom i najmanje četiri puta staklenim pivskim flašama koje je polomio o njegovu glavu. Kad je Ignjatović pao na zemlju, davio ga je rukama tako što mu je prethodno nogu stavio na grudi nanevši mu tako povrede glave i tela opasne po život.

Iživljavanje je završio time što je grudi bespomoćnog čoveka stavio okrenuti sto, a ispod njegovog tela žar iz peći, iako je znao da zbog alkohola i batina koje koje je pretrpeo pre toga neće moći da se pomeri.

Presudu slušao zatvorenih očiju

Kao olakšavajuću okolnost sud je cenio da je okrivljeni bez imovine, lošeg materijalnog stanja i bez stalnog prebivališta ali su uzete u obzir i otežavajuće okolnosti da je više puta osuđivan za krivična dela, mahom sa elementima nasilja.

Dan nakon počinjenog ubistva, kako je utvrđeno na glavnom pretresu, okrivljeni je sa prijateljima slavio Badnje veče, veselio se i šalio tako da ni tada a ni kasnije u toku postupka pred sudom nije pokazao kajanje za krivično delo koje je počinio.

Najdanosvki je slušao presudu izricanje i obrazloženje presude zatvorenih očiju. Sve vreme je bio miran i staložen i nije ništa komentarisao.

Telo Ignjatovića pronašao je njegov rođeni brat. On ga je zvao nekoliko puta telefonom, ali pošto se nije javljao, došao je kod njega u Knez Selo da proveri zašto se ne javlja. Kad je ušao u kuću, našao je bratovljevo beživotno telo i odmah obavestio policiju.

- Bio je dobar čovek, miran, mrava ne bi zgazio. On je radio kao bravar, ali je bio i umetnik, znao je od gvožđa da napravi prava umetnička dela. Bio je razveden, a u Knez Selu je živeo poslednjih pet godina. U kući u poslednje vreme nije imao struje iz nekog razloga. Bio je kod mene pre dva dana da napuni mobilni telefon - pričao je komšija iz sela Vojkan Ranđelović.

Jedan od najbližih komšija, Vlada Matajević kaže da je Nebojša živeo tiho i da se se iz njegove kuće nije čula ni vika ni galama.

Sina ubio zbog pića

Stevan Pavlović (88) iz Kljajićeva nadomak Sombora 9. januara 2017. godine, štakama je ubio svog sina Svetu (66) u porodičnoj kući u Kordunaškoj ulici. Kobne večeri Sveto je došao kući pripit. Legao je u krevet, a Stevan, iako polupokretan i već tri godine sa kateterom, počeo je da ga bije. Posle ubistva sina pozvao je komšije, a oni su onda pozvali policiju.

Stevan i Sveto su dugo imali razmirice, prema rečima komšija, pa pretpostavljaju da je to bio uzrok porodične tragedije. Komšije vele da je Sveto voleo da popije koju čašicu, ali da je uprkos svemu brinuo o bolesnim i nemoćnim roditeljima. Sa komšijama nije imao sukoba.

- Sveto nije radio, ali je nabavljao namirnice i lekove roditeljima - priča Branko, koji živi blizu Pavlovića.

Svetina majka Maca (87) je dijabetičar i slabo pokretna. Bolesna i nemoćna, ležala je u krevetu. Skrhana gubitkom sina samo je jaukala.

Stevan i Maca imaju ćerku koja živi u Kuzminu i sina Nikolu u Norveškoj. Kako se pričalo u Kljajićevu, Nikola je iz Norveške roditeljima i bratu slao novac i tako ih izdržavao. Inače, Pavlovići su u "Oluji" 1995. godine u Bačku stigli sa Korduna.

Komšije su pričale da se zločin dogodio pred Svetinom majkom i Stevanovom suprugom. Sve je kulminiralo kad je sin ocu tražio pare za piće. Pričalo se i da je Stevan posle zločina gazio sinovljevu krv i da je ostavio tragove svuda po kući i dvorištu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike