Belivukov vojnik i svedok saradnik voleli istu ženu, a doživeli su identičnu sudbinu na auto-putu: Čume i Karapandžić ubili pešake!

02.01.2023

20:10

0

Boris Karapandžić i Ljubiša Buha Čume izazvali gotovo identične saobraćajne nesreće

Belivukov vojnik i svedok saradnik voleli istu ženu, a doživeli su identičnu sudbinu na auto-putu: Čume i Karapandžić ubili pešake!
Ivana Tulović, Boris Karapandžić i Ljubiša Buha Ćume - Copyright 24sedam/Antonio Ahel/ATA Images/Tanjug/Facebook

Boris Karapandžić (35), pripadnik grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je  rano jutros primljen u Urgentni centar sa mnogobrojnim povredama, drogiran, go i bos, bio je u ljubavnoj vezi sa Ivanom Buhom, bivšom suprugom Ljubiše Buhe Čumeta. Obojica Ivaninih izabranika su sa one druge strane zakona, a imaju i nešto zajedničko - usmrtili su pešake na gotovo identičan način.

Karapandžić za koga mediji navode da ga je jutros pretukla žena i izbacila na ulicu, pušten je inače iz pritvora u oktobru prošle godine, gde je boravio kao pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Za kratko vreme koliko je na slobodi, već je bio pretučen krajem novembra, zbog navodnog sukoba oko jednog butika koji se bavi prodajom navijačkih stvari. Kada se kasnije pojavio na suđenju klanu u Specijalnom sudu, bile su vidljive modrice na glavi, ali prijavu nije podneo policiji.

Karapandžić iza sebe ima i proces zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao 2019. godine kada je usmrtio pešaka u Beogradu. On je tada, sa nanogicom, bio za volanom "ševroleta", pregazio je pešaka u trenutku kada je pokušavao da pretrči auto-put. Za to nije krivično gonjen, jer je utvrđeno da je pešak izazvao udes.

Zanimljivo je da je i Ivanin bivši suprug Ljubiša Buha Čume takođe izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pešak.

Slikala se u majici "Principa"

Buha, svedok saradnik u procesima za ubistvo Zorana Đinđića i protiv "zemunskog klana" i prvi svedok saradnik u istoriji srpskog pravosuđa, 3. novembra 2010. godine je na autoputu Beograd - Šid svojim "audijem A8" usmrtio pešaka Radomira Ristića (54) iz Borče, koji je u alkoholisanom stanju prelazio autoput na neosvetljenom delu, u neposrednoj blizini pasarele za pešake. Nesreća u kojoj je učestvovao Karapandžić, dogodila se takođe na auto-putu, u smeru ka Gazeli, kad je Boris naleteo na muškarca starog 88 godina, koji je pokušavao da pretrči auto-put.

Prinstcreen/Facebook
Boris Karapandžić

U istrazi za nesreću tada je saslušana i Buhina supruga Ivana, koja je u momentu udese bila u automobilu na mestu suvozača, kao i pripadnici njegovog policijskog obezbedjenja, na koje ima pravo kao svedok-saradnik, koji su se kretali iza "audija", vozeći levom trakom autoputa ka aerodromu. Buhi su odmah posle nesreće uzeti urin i krv na analizu, koji su pokazali da nije vozio pijan, niti pod dejstvom narkotika. Pešacima nije dozvoljeno da se kreću auto-putem.

O vezi Ivane Buhe i Karapandžića svedoče i fotografije sa društvenim mreža. Bivša Čumetova supruga se fotografisala u majici Partizanove navijačke grupe "Principi". Inače, Ivana i Ljubiša su prošli kroz pravi pakao od veze, i sada posle svega između njih dvoje vlada prava mržnja.

Protiv Ivane se vodio i postupak zbog sumnje da je lažno svedočila u predmetu koji je protiv Ljubiše vođen zbog ukradenog "ferarija", koji joj je poklonio. Postupak za lažno svedočenje pokrenut je protiv nje, po Čumetovoj krivičnoj prijavi koju je podneo tužilaštvu.

Optužbe i u sudnici

Suđenje je pratila gomila optužbi bivših supružnika. Ivana, koja je u međuvremenu vratila devojačko prezime Tulović, ponovila je pred sudom da je supruga optužila da je ubica i tražila da se optužnica protiv nje proširi i za to, a Čume je tražio da se postupak protiv nje pokrene i za neplaćanje alimentacije. Posle žestokih optužbi i burnog razvoda, da podsetimo, starateljstvo nad detetom pripalo je Ljubiši Buhi.

Printscreen/Youtube/b92
Ljubiša Buha Čume

On je u sudnici u kojoj je saslušan kao svedok u postupku protiv bivše supruge, izjavio da nisu u zavadi, ali da ne žive zajedno, jer su razvedeni.

Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je 15. novembra 2012. godine Ljubišu Buhu Čumeta optužbi za nasilje u porodici, tačnije prebijanja supruge. Sud je Buhi izrekao oslobađajuću presudu zbog nedostaka dokaza da je 3. februara 2011. posle kraće rasprave prebio suprugu Ivanu Tulović, usled čega je ona zadobila lakše telesne povrede. Buhina supruga je slučaj prijavila policiji, ali je kasnije povukla krivičnu prijavu protiv njega i na suđenju negirala da je tukao.

Boris Karapandžić osuđivan je zbog demoliranja kafića nekadašnjeg vođe Alkatraza Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013. godine. Karapandžiću se sudi i za demoliranje kluba "Komitet" 2018. godine. Navijač poznat i po nadimku Karapandža i ranije je bio u žiži javnosti. Osuđivan je zbog droge, držanja oružja, ali i incidenta u kafiću „Holivud“, koji je bio u vlasništvu drugog navijača Partizana - Aleksandra Vavića. Zbog nasilničkog ponašanja u „Holivudu“ tada je osuđen na tri godine zatvora, ali pošto mu je sud spojio ranije kazne zbog trgovine drogom i oružjem, osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike